Kiinalainen ruoanlaitto – kaikki suosikkireseptini

Kiinalainen ruoanlaitto on ihanan monipuolista. Wokkiruoat valmistuvat arjessa todella nopeasti. Fiilistelypäivinä voi taas haudutella keittoja tai tehdä vaikkapa dim sumeja. Erilaisia wokkikastikkeita on lukemattoman paljon, ja jo muutamalla kastikepullolla saat tehtyä todella monenlaisia eri makuja. Olen kokannut viime aikoina tässä blogissa aika paljon klassisia yhdysvaltain-kiinalaisen keittiön reseptejä, joten tässä on sekä niitä että klassisempaa kiinalaista.

Kiinalainen ruoka sopii erinomaisesti yhteen kasvissyönnin kanssa. Maassa on pitkät perinteet tofun, sienten ja seitanin käytöstä, joten monet annoksista voi tehdä helposti myös vegaanisena.

Pari tekniikkavinkkiä kiinalaisen ruoan tekoon:

Sezchuanilainen chiliöljy

Sezchuanin alueen keittiöön kuuluva chiliöljy on yksi hyödyllisimmistä yleismausteista kiinalaishenkisessä ruoanlaitossa. Nuudelit, riisi, dumplingit, tattari…
Lue lisää

Bataattidumplingit

Bataatti sopii kiinalaisiin dumplingseihin erinomaisesti. Kaunis oranssi erottuu helposti muiden dim sumien joukosta. Höyrytettynä se…
Lue lisää