Paistetut vihreät pavut sopivat huippuhyvin kiinalaisen ruoan kanssa. Nopea wokkiruoka valmistuu pakastepavuistakin. Helppo kasvislisuke sopii hyvin osaksi kiinalaista kattausta, etenkin jos muut annokset ovat reilusti mausteisia.
Olen etsinyt jo jonkun aikaa hyvää reseptiä kiinalaiseen tyyliin tehdyille paistetuille pavuille. Tämä resepti on kyllä tosi hyvä kandidaatti! Ainakin jos haluaa että resepti pysyy riittävän yksinkertaisena.
Kiinalaiset pavut wokissa School of wok -tyylillä
Kiinalaisia keittokirjoja selaillessa tulee löytäneeksi paljon erilaisia paistettujen papujen ohjeita.
Yksi päälinja on sichuanilaiset pavut, joihin tulee reilusti mausteita. Tämä resepti nojaa puolestaan kantonilaiseen tyyliin, jossa pavut paistetaan nopeasti valkosipulin kanssa.
Resepti on peräisin Jeremy Pangilta. Pang on lontoolaisen ”School of Wok” -koulun perustajista. Koulun tavoitteena on opettaa ihmisille, miten kokata parempaa kiinalaista ruokaa. Heillä on huikean paljon hyviä ohjevideoita. Esimerkiksi täällä Pang kertoo, miten tehdään vähän samantyylisesti pavut hoisin-kastikkeessa.
Tein itse tämän reseptin wokissa. Sen voi tehdä myös paistinpannulla. Wokkipannun etu on, että voit keittää ja paistaa pavut samalla pannulla. Muussa tapauksessa käytä kattilaa ja paistinpannua.
Reseptiin sopivat erilaiset pavut. Kiinalaiseen tyyliin sopisivat hyvin etenkin pitkät pavut. Itse käytin näitä kuvassaolevia, sillä niitä oli mukavasti saatavina lähimmässä lähi-itäkaupassa. Pakastepavut käyvät tähän myös hyvin.
Kolme muuta ideaa nopeaksi kiinalaiseksi kasvislisukkeeksi: rapeat paistetut munakoisot , mäiskykurkut tai wokatut porkkanan naatit
Paistetut pavut = hyvin nopeatekoisia
Tämän papureseptin ainoa eksoottisempi aines on kiinalainen riisiviini. Sitä käytetään jopa yhden ruokalusikallisen verran. Jos riisiviini puuttuu kaapista, sen voi korvata jollain muulla ruoanlaittoalkoholilla. Tai jätä kokonaan pois, jos tuntuu siltä. Tai korvaa vaalealla soijakastikkeella. Ei ole niin tarkkaa.
Tykkäsin tässä reseptissä siitä, että sen pohja tuli kasvisliemestä. Käytin itse valmista kasvisliemijauhetta. Jos sinulla sattuu olemaan kotitekoista kasvislientä, niin se sopii tähän. Oikein kunnolla hifistellessähän kotitekoista kasvislientä suositellaan myös pakastamaan. Tähän annokseen tarvittiin yksi desilitra kasvislientä.
Tämä lisuke on mukavan yksinkertainen annos. Se voi tarjota kivasti vastapainoa muille mahdollisille ruokalajeille. Jos sinulla sattuu olemaan kimchiä kaapissa, saat helpon aterian yhdistämällä näitä papuja, kimchiä sekä riisiä ja/tai keitettyä ohra- tai kaurajyviä.
Tämän ruoan kanssa sopii hyvin yhteen myös:
Kasviksia hoisin-kastikkeessa
Klassinen hapanimeläkastike tai
Helppo kiinalainen luottowokkikastike
Piristä sähköpostiasi ruokakuulumisilla – tilaa uudet reseptit sähköpostiisi:
En jaa osoitettasi koskaan eteenpäin, ja voit lopettaa tilauksen koska vain.
Kiinalaiset vihreät pavut
Ainekset
- 2 kourallista (pakaste)papuja noin 3 dl
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl kasvisöljyä
Kastike
- 1 rkl Shaoxing-riisiviiniä
- 1 dl kasvislientä tai: 1 dl vettä ja 1 tl kasvisliemijauhetta
- 1 tl seesamiöljyä
- suolaa maun mukaan tai ei lainkaan
- paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun, vapaaehtoinen
Maizenasuurus
- 1 rkl maizenaa
- 1 rkl vettä
Ohjeet
- Jos käytät pakastepapuja, sulata niitä vähän kaatamalla niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Anna papujen olla vedessä sen ajan, kun valmistelet muut ainekset.
- Jos käytät tuoreita papuja, keitä ne aluksi kuumassa vedessä kunnes ne ovat al dente -tason pehmeitä. Aikaa tähän menee n. 4 minuuttia. Kun pavut ovat valmiita, siivilöi tai valuta ne.
- Silppua valkosipuli pieneksi ja laita se kulhoon.
- Mittaa kastikeainekset pieneen kulhoon – riisiviini, kasvisliemi ja seesamiöljy.
- Tee maizenasuurus vielä erilliseen astiaan.
- Aloita paistaminen. Kuumenna paistinpannu tai wokpannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja paista sitä muutama sekunti. Lisää sitten mukaan pavut ja paista noin 30 sekuntia.
- Lisää aluksi kastikeainekset ja sitten maizenasuurus ohuena nauhana. Sekoita kunnolla. Anna seoksen kuumentua, ja paista ruokaa vielä noin minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja lusikoi tarjoiluastiaan. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.