David Changin kevätsipuli-inkivääri -kastike

Mulle yksi suosikkiasioita alkukesän vihannesvalikoimassa on tuoreet kesäsipulit. Ja etenkin kesäsipulien varret. Kerrankin voi kokata helposti kaikkia niitä kiinalaisia reseptejä, joihin tulee kevätsipulia! Mutta toimii tämä aasialainen kastikeresepti talvellakin.

Tämä relissityylinen kastike on musta yksi parhaista kastikkeista kasviksille, sillä se on tosi yleiskäyttöinen. Se toimii vaikkapa nuudelisalaatissa, keitetyn riisin/ohran/hirssin kanssa, paistetun tofun päällisenä tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Annoksen ei tarvitse olla monimutkainen, jotta tämä kastike maistuisi hyvältä. Vaikka jääkaapista ei löytyisi muuta kuin ylijäämäriisiä ja pakastepapuja, niin tämän kastikkeen avulla niistä tulee ihan kelpo ateria.

Tähän liittyen: tällä hetkellä tämän kasvisruokablogin yksi tavoite on antaa erilaisia kastikevaihtoehtoja höyrytetyille kasviksille 🙂 Aiempi osa, kaura-chilicrisp, jota ripotellaan kasvisten päälle, löytyy täältä .

Tämän kastikkeen maku tulee ennen kaikkea sipulista ja inkivääristä, suola ei ole niin keskeisessä roolissa kuin monissa aasialaisissa maustekastikkeissa. Tarkka sipulien määrä riippuu siitä, miten paljon raaskit ja haluat käyttää kevätsipulia – kastike säilyy hyvänä seuraavaan päivään. Optimitilanteessa määrä on jotain 2-2,5 dl sipulihaketta.

Inkivääri-kevätsipulikastikkeeseen tulee, nimensä mukaisesti, reilusti raastettua inkivääriä. Se tuo makuun kivasti raikkautta. Resepti on vegaaninen ja toimii monenlaisten kasvisruokien kanssa.

Dippikastike kannattaa tehdä vähän etukäteen, jotta mauilla on aikaa tasapainottua. Noin puoli tuntia riittää hyvin. Kastiketta voi tarvittaessa käyttää myös heti, jos sellainen hätätilanne iskee.

Resepti on alun perin keittokirjailija-Netflix-ravintoloitsija -supertähdeltä David Changilta. Poistin itse reseptistä ekstrasuolan, musta se oli turha lisäys. Mutta kokonaisuudessaan tämä kastike oli musta tosi ihana löytö – maut ovat tässä reseptissä aika lailla täydellisessä tasapainossa.

kevätsipuli-inkivääridippiJos kokeilet reseptiä, kerro mitä itse pidit! 🙂 (Esimerkiksi alle tai tägäämällä mut instassa @kasvisannos)

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

David Changin kevätsipuli-inkiväärikastike

Supermonikäyttöinen aasialainen kastike/relissi
Genre kastikkeet
Valmisteluun 10 minutes

Ainekset

  • nippu kevätsipulia pieneksi hakattuna – määrä voi olla noin 1,5-3 dl välistä, miten sipulia on tarjolla (optimi n. 2,5 dl)
  • 0,3 dl inkivääriä pieneksi hakattuna tai raastettuna, noin peukalon kokoinen pala
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl vaaleaa soijakastiketta
  • 0,5 tl sherryviinietikkaa

Ohjeet

  • Sekoita sipulit, inkivääri, öljy, soijakastike ja viinietikka kulhossa tai ravistamalla lasipurkissa. Lisää suolaa tarvittaessa.
  • Ihannetilanteessa anna kastikkeen maustua noin 15-20 minuuttia. Kastike maistuu hyvältä myös heti valmistamisen jälkeen. Se säilyy jääkaapissa hyvänä pari-kolme päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *