Lohkoperunat tofulla, välimerelliseen tyyliin
Tämä peltiruoka on täydellistä syysruokaa! Lohkoperunat tofulla on helppo ja maukas ruoka, johon tulee reilusti mausteita. Continue reading Lohkoperunat tofulla, välimerelliseen tyyliin
Tämä peltiruoka on täydellistä syysruokaa! Lohkoperunat tofulla on helppo ja maukas ruoka, johon tulee reilusti mausteita. Continue reading Lohkoperunat tofulla, välimerelliseen tyyliin
Tämä resepti saa inspiraationsa unkarilaisesta lecsósta. Se on paksu paprikapata, johon tulee reilusti valkosipulia. Lisäsin padan ruokaisuutta lisäämällä mukaan reilusti linssejä. Continue reading Unkarilainen paprika-linssipata
Bouillabaisse on klassinen eteläranskalainen kalakeitto. Tämä kasvisversio antaa fenkolille, valkoviinille ja tomaatille mahdollisuuden loistaa yhdessä. Continue reading Kasvis-bouillabaisse, ranskalaisen bistron hengessä
Nämä feta-kesäkurpitsapihvit ovat olleet tämän kesän hittireseptini. Pihvien maku on mukavan suolainen, suutuntuma mehukas ja rapea. Continue reading Feta-kesäkurpitsapihvit välimerelliseen tyyliin
Kuumat kelit tuovat mukanaan viileät keitot. Salmorejo on yksi klassisimmista välimeren kylmistä keitoista. Klassikkoreseptin ainekset ovat suoraviivaisia. Continue reading Salmorejo, kesäinen keitto
Kaura-rusinakeksit ovat todella herkullisia, eivätkä ne ole liian makeita. Yleisfiilis on turvallinen ja kotoisa, kekseissä on tosi kiva suutuntuma. Continue reading Kaura-rusinakeksit maapähkinävoilla
Tämä turkkilainen linssikeitto tehdään punaisista linsseistä. Kotoisa ja helppo keitto niihin päiviin, kun haluaa jotain maanläheistä syötävää helposti. Continue reading Turkkilainen linssikeitto punaisista linsseistä
Yksinkertainen ja herkullinen dal tadka saa porista kaikessa rauhassa. Continue reading Klassinen dal tadka
Aprikoosi-fetasalaatti on erinomainen valinta silloin, kun tahdot grillata hedelmiä. Continue reading Kesäsalaatti: grillattua aprikoosia & fetaa
Yksi parhaista vohveliresepteistä vaatii sitä, että valmistaudut asiaan jo edellisenä iltana. Continue reading Taivaalliset yliyön vohvelit – Klassikkoresepti vuodelta 1896
Japanilainen katsu-curry on lohdullista, rapeaa ja maukasta syötävää. Ruokaan sisältyy kastiketta, riisiä ja pihvi. Tämä vegaaninen resepti on myös yksi puolisoni suosikkiresepteistä. Continue reading Japanilainen katsu-curry
Bretagnelaiset galettet ovat yksi ranskalaisen keittiön lahjoista maailmalle. Lettutaikinassa maistuvat tattarijauhot. Continue reading Bretagnelainen galette – tattarijauhoa sisältävät letut
Löysin uuden kivan kaaliraastesalaattireseptin. Tamarinditahna tuo salaattiin raikkautta ja hedelmäisyyttä. Continue reading Kaali-omena-salaatti tamarindikastikkeella
Jos tavoitteena on helposti sujuva arki, uunissa valmistuva chili sin carne on ruokaa parhaimmillaan. Ruokaa valmistuu paljon ja sitä on helppo tarjota eri tavoin – ainakin tortillan tai riisin kanssa. Se kestää hyvin myös pakastamista. Ja antaa hyvän syyn käyttää chilikastikkeita. Täydellistä! Continue reading Chili sin carne uunissa
Dumplingsit ovat yksi varmimmista tavoista saada kanssaihmisiltä kiitoksia hyvästä ruoasta. Ruoka on edullinen, ainekset yksinkertaisia. Sorminäppäryys lisääntyy ja homman voi ottaa eräänlaisena mindfulness-harjoitteena. Continue reading Dumplings-täyte (sieni-kaali) & dumplings-kuorien teko itse
Talviminestrone on parhaimmillaan kuin lämmin halaus, jonka voit antaa itse itsellesi. Kerron samalla pari niksiä kaalikeiton tekemisestä. Continue reading Talviminestrone Alice Watersin tyyliin
Saagani ”erilaisia ruokia valkokaalista” jatkuu vietnamilaisissa tunnelmissa. Kirjoitin myös siitä, millaisia tunnelmia luonnontieteellinen museo (Luomus) ja heidän Juhlat metsässä -näyttely herättivät. Continue reading Vietnamilainen kaaliraastesalaatti & Luonnontieteellinen museo -visiitin tunnelmia