kiinalainen nakkikeitto

Kiinalainen maissi-nakkikeitto: 10 minuutissa valmista

nakkikeitto

Helppo kiinalainen nakkikeitto valmistetaan kasvisnakeista ja tölkkimaissista. Se on täydellinen keitto flunssaiselle päiville. Sekä hetkiin, jolloin ruoanlaitto ei kiinnosta, mutta tekee mieli syödä kuitenkin jotain lämmintä. Lohdullinen vegaaninen keitto on hyvin yksinkertainen ja vie noin 10 minuuttia. Kasviskeiton tyyneys antaa mielelle tilaa kirkastua.

Olen haaveillut viime aikoina helpoista keitoista. Hyvin helpoista keitoista. Niin helpoista keitoista, että ne eivät vaadi kuin tölkkien avaamista ja parin maustepullon avaamista. Ja jotka valmistuvat noin vartissa. Tämä keitto on tuollaisen haaveen toteuma.

Yhdysvalloissa kanakeitto mainitaan usein ensimmäisenä, mitä kokata jollekin joka on sairaana. En ole koskaan löytänyt tälle kunnollista kasvisvaihtoehtoa. Ennen kuin nyt! Flunssan käsissä tajusin nimittäin, että kasvisnakeissa on ihan samanlainen lohdullisuus ja mieto fiilis kuin mitä kanakeitossakin. Tästä eteenpäin siis, jos joku on flunssassa, harkitsen nakkikeiton tekoa. Mikä lapsiperheissä tarkoittaa tunnetusti joka ikistä kuukautta.

Toinen lohdullinen kiinalainen keitto on myös: Hot and sour -keitto

Tämä resepti on 3. osa mun sarjaani ”Kasviskeittoja Aasiasta”. Sarjan eka osa oli thai-kookoskeitto (joka myös on hyvin yksinkertainen, varsinkin jos käytät valmismaustepussia.)

nakkikeitto

Taustalla: kiinalaiset kana- ja kananmunakeittoreseptit

Tämä nakkikeitto on muutaman klassisen kiinalaisen keittoreseptin inspiroima.

Toinen taustalla olevista ohjeista on vispattua kananmunaa sisältävä egg drop soup ja toinen kiinalainen maissikeitto. Kananmunakeitosta löytyy kivanoloinen versio esimerkiksi Woks of Lifeltä, Recipetineatsilta puolestaan kiinalaisesta maissi-kanakeitosta. Maggie Zhun Omnivore’s cookbook yhdistää puolestaan maissin ja kananmunan samaan reseptiin.

Jos haluat, tähänkin nakkikeittoon voi vispata mukaan kananmunan tai pari. Jos jätät sen tekemättä, keitto pysyy vegaanisena.

Tätä keittoreseptiä voi täydentää halutessaan lisäämällä keiton liemeen vähän valkosipulia tai inkivääriä. Nakit voi korvata tofulla, kiinteällä tai silken-versiona. Itse pidän tästä keitosta juuri näin, mukavan yksinkertaisena.

nakkikeitto
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kiinalainen maissi-nakkikeitto

Kiinalaisen maissi-kanakeiton lohdullinen kasvisversio.

Ainekset

 • 1 litra kasvislientä esimerkiksi: vettä & 1 kasvisfondikuutio
 • 1 tölkki tölkkimaissia (300 g tölkki)
 • 170-200 g kasvisnakkeja
 • 1 rkl maizenaa sekoitettuna 2 rkl kylmää vettä
 • 2 kananmunaa halutessasi – vapaaehtoinen
 • 1 tl seesamiöljyä
 • 0,5 tl valkopippuria
 • 2 kevätsipulin vartta koristeluun, halutessasi

Ohjeet

 • Kuumenna vesi ja lisää siihen kasvisfondikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
 • Kuutioi kasvisnakit maissijyvien kanssa samankokoisiksi. Lisää maissi ja nakit keitinveteen ja kuumenna.
 • Lisää mukaan maizenasuurus ja sekota samalla koko ajan toisella kädellä. Jos haluat, lisää mukaan myös kaksi kananmunaa, sekoittaen koko ajan toisella kädellä. Anna keiton poreilla n. 1-2 minuutin ajan. Mausta seesamiöljyllä ja valkopippurilla.
 • Koristele keitto halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla. Lusikoi keitto annoskulhoihin ja nosta tarjolle.

Lisätietoa

Jos haluat keitosta paksumman, lisää maizenajauhoja 3 rkl. 
Keitosta voi tehdä kauniin keltaisen lisäämällä 1/4 tl kurkumaa.
Voit korvata kasvisnakit tofulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *