Hei! Olen Anita, ja tämä on mun reseptikirja.

Anita Välikangas
Tämä puhelin ei ole seinässä,
mutta harvoinpa kommunikaatio on täydellistä 🙂

Tätä ruokablogia pitää Anita Välikangas. Vuoden 2021 alussa huomasin, että yksi jännittävimmistä asia, mitä olin kirjoittanut aiemman vuoden aikana, oli keltaiseen vihkoon raapustetut merkinnät siitä, mitä minäkin päivänä oli kokattu. Tämä ruokablogi on jatkoa sille muistikirjalle. Kokkaajina minä ja puoliso, syömässä lisäksi ikäluokan 2018 edustaja.

Tämän blogin keskiössä ovat lakto-ovo-kasvisruoka ja vegaaninen ruoka. Syön ajoittain myös kalaa, mutta koitan suosia vegaanisia reseptejä. Uskon (ja toivon), että vegaanisesta ruoasta tulee koko ajan yleisempää. Ja että suurin osa kotona, ravintoloissa ja laitoskeittiöissä tarjottavasta ruoasta olisi jo sitä.

Tämä blogiprojekti on mulle harrastus, joka on lähtenyt vähän käsistä. Päivitystahti vaihtelee aika paljon. Tällä hetkellä on aktiivisempaa. Suunnitelmissani on kokata lisää kiinalaista ruokaa syksyn ja talven mittaan. Puolison suunnitelmissa taitaa olla puolestaan padat ja uuniruoat. Myös nopeasti valmistuvat helpot lounasruoat kiinnostavat.

Jos haluat tukea tätä projektia, suosittelen uutiskirjeen tilaamista – sitä kautta saat tiedon uusista resepteistä:

Piristä sähköpostiasi ruokakuulumisilla – tilaa uudet reseptit sähköpostiisi:

En jaa osoitettasi koskaan eteenpäin, ja voit lopettaa tilauksen koska vain.

5 asiaa minusta:

  • Päiväsaikaan viimeistelen väitöskirjaa tieteenfilosofiasta. Työn puolesta tutkin tutkimuspolitiikkaa, ja mua kiinnostaa erityisesti, millainen yhteys tutkimuksella ja yhteiskunnan tarpeilla on ja tulisi olla. Työskentelen Helsingin yliopiston kestävyystieteiden instituutissa HELSUSissa. Mua kiinnostaa aiheet, jotka liittyy ilmastokriisin ja sen hillitsemiseen. Ruokabloggaaminen sopii sen kanssa musta oikein hyvin yhteen.
  • Pidän periaatteessa ruokakuvauksesta. Mun tyypillinen kuvaustilanne on silti, että ”lapsi istuu nälkäisenä katsomassa My little ponyä ja koitan huudella sitä syömään, lautanen höyryää kädessä, ja vielä pitäis ehtiä ottaa kuva”. Siksi meininki pysyy tässä blogissa aika maanläheisenä.
  • Olen kotoisin Kokkolasta Keski-Pohjanmaalta. Uskon, että perunarakkauteni juontuu lapsuudesta. Olen oppinut paljon ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista mun äidiltä, joka on kotoisin Iistä Pohjois-Pohjanmaalta: siinä suvussa on aina tykätty laittaa ruokaa. Varsinkin puolukat ovat tosi rakas raaka-aine pohjoisesta.
  • Rakastan keittokirjojen lukemista ja haavematkailen niiden avulla. Varsinkin kiinalaisista keittokirjoista yritän lukea kaiken mitä eteen tulee.
  • Jälkiruoat ei ole yhtään mun juttu. Mietin usein, että olisin hyvin tyytyväinen, jos mulla olisi takataskussa edes pari-kolme hyvää vegaanista jälkiruokaa. Tai että osaisin edes tehdä paahtovanukkaan ja creme caramelin. Vielä ei ole tullut se päivä.

Tässä blogissa koitan avata, millaiselta kasvisruoka meillä näyttää. Ja kirjoittaa kaikista asioista, mitkä liittyvät ruokaan edes etäisesti (kuten saippuaoopperat Neuvostoliitossa). Koitan suosia ruoanlaitossa edullisia aineksia.

Kiva kun olet täällä! Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota. Olisi kiva, jos kommentoisit kun kokkaat jotain – tai tägää mut instassa (@kasvisannos) – kuulisin hyvin mielellään miten hommat sujui.