Hei! Olen Anita, ja tämä on mun reseptikirja.

anita

Tätä ruokablogia pitää Anita Välikangas. Vuoden 2021 alussa huomasin, että yksi jännittävimmistä asia, mitä olin kirjoittanut aiemman vuoden aikana, oli keltaiseen vihkoon raapustetut merkinnät siitä, mitä minäkin päivänä oli kokattu. Tämä ruokablogi on jatkoa sille muistikirjalle. Kokkaajina minä ja puoliso, syömässä lisäksi ikäluokan 2018 edustaja.

Tämän blogin keskiössä ovat lakto-ovo-kasvisruoka ja vegaaninen ruoka. Syön ajoittain myös kalaa, mutta koitan suosia vegaanisia reseptejä. Uskon (ja toivon), että vegaanisesta ruoasta tulee koko ajan yleisempää. Ja että suurin osa kotona, ravintoloissa ja laitoskeittiöissä tarjottavasta ruoasta olisi jo sitä.

Tämä blogiprojekti on mulle harrastus, joka on lähtenyt vähän käsistä. Päivitystahti vaihtelee aika paljon, kiireistä ja sairasteluista riippuen.

Päiväsaikaan viimeistelen väitöskirjaa Helsingin yliopistolla tieteenfilosofiasta. Siinä mun kiinnostukset liittyvät erityisesti tutkimuspolitiikkaan ja tieteen roolista yhteiskunnallisten ongelmien ratkojana. Varsinkin humanistiset aineet ja yhteiskuntatieteellinen tutkimus ovat mulle hyvin lähellä sydäntä. Julkaisuluettelo löytyy täältä.

4 asiaa minusta:

  • Pidän periaatteessa ruokakuvauksesta. Mun tyypillinen kuvaustilanne on silti, että ”lapsi istuu nälkäisenä katsomassa My little ponyä ja koitan huudella sitä syömään, lautanen höyryää kädessä, ja vielä pitäis ehtiä ottaa kuva”. Siksi meininki pysyy tässä blogissa aika maanläheisenä.
  • Olen kotoisin Kokkolasta Keski-Pohjanmaalta. Varsinkin puolukat ja peruna ovat tosi rakkaita raaka-aineita sen vuoksi.
  • Rakastan keittokirjojen lukemista ja haavematkailen niiden avulla. Varsinkin kiinalaisista keittokirjoista yritän lukea kaiken mitä eteen tulee.
  • Jälkiruoat ei ole yhtään mun juttu. Mietin usein, että olisin hyvin tyytyväinen, jos mulla olisi takataskussa edes pari-kolme hyvää vegaanista jälkiruokaa. Tai että osaisin edes tehdä paahtovanukkaan ja creme caramelin. Vielä ei ole tullut se päivä.

Tässä blogissa koitan avata, millaiselta kasvisruoka meillä näyttää. Ja kirjoittaa kaikista asioista, mitkä liittyvät ruokaan edes etäisesti (kuten saippuaoopperat Neuvostoliitossa). Koitan suosia ruoanlaitossa edullisia aineksia.

Kiva kun olet täällä! Toivottavasti löydät täältä inspiraatiota. Tykkään kaikista kommenteista – olisi kiva kuulla, miten hommat sujui.

Jos haluat tukea tätä projektia, suosittelen uutiskirjeen tilaamista – sitä kautta saat tiedon uusista resepteistä:

Piristä sähköpostiasi ruokakuulumisilla – tilaa uudet reseptit sähköpostiisi:

En jaa osoitettasi koskaan eteenpäin, ja voit lopettaa tilauksen koska vain.