
Tortillakakku – helppoa texmexiä
Tortillakakku on klassista texmex-ruokaa. 🫓 Täytteet ovat helppoja ja edullisia: maissia, papuja ja tomaattia. Lisäksi juustoa ja ranskankermaa. Continue reading Tortillakakku – helppoa texmexiä
Tortillakakku on klassista texmex-ruokaa. 🫓 Täytteet ovat helppoja ja edullisia: maissia, papuja ja tomaattia. Lisäksi juustoa ja ranskankermaa. Continue reading Tortillakakku – helppoa texmexiä
Nämä paistetut perunat lähtivät kyllä nyt vakkarikäyttöön! Yksinkertaisessa perunareseptissä lähdetään raaoista perunoista, jotka viipaloidaan ohuiksi ja paistetaan sitten rasvassa ihanan pehmeiksi ja rapeiksi. Mukaan voi lisätä haluamaansa proteiinia. Continue reading Paistetut perunat kuin lapsuudessa
Maailman parhaat suklaakeksit ovat rapeita ja suussasulavia. Resepti on Dorie Greenspanilta, ja kulkee nimellä World Peace Cookies, maailmanrauhan keksit. Continue reading Maailman parhaat suklaakeksit
Paras chili sin carne on rikkaan makuinen ja siinä on tosi hyvä, paksu koostumus. Kuivatut meksikolaiset chilit tuovat siihen potkua. Continue reading Paras chili sin carne & mitä ovat kuivatut meksikolaiset chilit?
Vegaaniset aamiaispannukakut on rento viikonloppuaamiainen. Voit lisätä marjoja, kuten mustikoita, oman fiiliksesi mukaan. Continue reading Vegaaniset aamiaispannukakut banaanilla
Kiinalainen salaatti ottaa inspiraationsa 1990-luvun kiinalaistyylisestä kanasalaatista. Juuressalaatti sai myös miettimään ysärinostalgiaa. Continue reading Kiinalainen kanaton salaatti – ja miksi ysärinostalgia puhuttelee?
Uuniperunatäyte fetalla – sekä resepti halkaistuille uuniperunoille. Löysin vasta ihanan ohjeen, kun tahtoo tehdä uuniperunatäytteen ilman lihaa tai kalaa. Täytteen makumaailma vie itäeurooppalaiseen suuntaan, varsinkin Bulgariaan. Continue reading Uuniperunatäyte fetalla & mietteitä ihmiskoneena olemisesta
Kotona tehdy tortillat ovat ihanan maukkaita ja pehmeitä. Reseptillä voi tehdä isoja käärittäviä tortilloja tai pieniä. Paisto paistinpannulla tai uunissa. Continue reading Kotitekoiset tortillat
Vegaaninen okonomiyaki vaatii niinkin eksoottisia aineksia kuin kaalia ja porkkanaa. Annos toimii rentona illallisena tai lounaana. Maut eivät ole kovin vahvoja, joten tätä on hyvä tarjota myös lapsille. Continue reading Vegaaninen okonomiyaki – Japanilainen pyttipannu
Kombu-merilevään törmää usein aasialaisissa resepteissä, varsinkin dashiliemen ainesosana. Kerron tässä ohjeessa tarkemmin siitä, mitä kombu-merilevä on ja miten sen avulla voi tehdä helpon dashiliemen. Continue reading Kombu-merilevä ja helppo dashiliemi
Curry-wokki. Olin miettinyt pitkään, että olisi kiva tehdä joku wokkikastike, jossa käytettäisiin curryjauhetta. Sellainen löytyikin Ken Homin My Kitchen Table -keittokirjasta. Tämä kastike oli alunperin naudanlihalle, joten se kestää voimakkaammankin makuiset kasvikset. Erityisesti seitan toimisi erinomaisesti tämän kastikkeen kanssa. Continue reading Currykastike kiinalaiseen tyyliin & ruokien hinnoista, osa 2
Marokkolainen kasvispata tuoksuu kanelille ja inkiväärille. Seitsemää eri vihannesta sisältävä pata on terveellinen ja ravitseva. Ruoka kestää hyvin uudelleenlämmittämistä, joten sitä on helppo kokata kerralla isompikin määrä. Continue reading Marokkolainen kasvispata
Meksikolainen paputahna, toiselta nimeltään kahdesti paistetut pavut, on yksi väli-ja etelä-amerikkalaisen keittiön kulmakivistä. Paputahnalle on lukemattomia käyttökohteita näiden alueiden ruokia kokatessa. Se on hyvää riisin kanssa, tortilloissa tai vaikkapa leivän päällisenä. Continue reading Meksikolainen paputahna – frijoles refritos
Maailman paras puolukkapiirakka, jos minulta kysytään. Resepti on Helga-mummultani.Piirakkaohje on superhelppo ja nopea. Ohje on mielestäni täydellinen siksi, että piirakka ei ole liian makea, joten se menee hyvin välipalanakin. Continue reading Helga-mummun puolukkapiirakka
Korealaiset salaattinyytit ssamjang-kastikkeella syödään rennosti käsin. Vaikka nimi kuulostaa hankalalta, resepti on helppotekoinen. Siihen tehdään herkullista ssamjang-kastiketta. Koska ruoka kootaan vasta pöydässä, salaatinlehdet pysyvät todella rapeina. Continue reading Korealaiset salaattinyytit ssamjang-kastikkeella
Ukrainalainen borssikeitto on ollut mun kokkaussuunnitelmissa todella pitkään. Tuntui tarkoituksenmukaiselta kokata sitä nyt, kun Ukrainassa on sodittu kokonainen vuosi. Continue reading Ukrainalainen borssikeitto – jo vuosi sotaa takana
Wokkikastike ja sienet sopivat erinomaisesti yhteen. Tämä vahva kiinalainen wokkiruoka sopii etenkin niille, jotka pitävät kiinalaisen riisiviinin ja tumman riisiviinietikan mauista. Continue reading Vahva kiinalainen wokkikastike sienille / kevään satokautta odotellessa