Kesäsalaatti: grillattua aprikoosia & fetaa

Kesäaika tuo mukanaan hedelmien ja vihannesten runsauden. Salaatit ovat monessa mielessä otollista kokattavaa kesäisin. Keittiössä ei tarvitse viettää paljon aikaa, ja tuoreet vihannekset pääsevät loistamaan lopputuloksessa. Tässä kesäsalaatissa pelataan yksinkertaisella paletilla. Sen keskiössä on grillattujen aprikoosien ja fetajuuston muodostama liitto, yhdistettynä yksinkertaiseen kermaviilikastikkeeseen. Herkullista!

Grillatut hedelmät on hyvä jättää suhteellisen kiinteäksi. Jos aprikoosit eivät ole enää sesongissa, korvaa ne persikoilla tai nektariineilla. Molemmat toimivat tässä erinomaisesti. En olisi myöskään liian huolissani, vaikka grillaus jäisikin välistä ja hedelmät päätyisivät salaattiin sellaisena kuin ne ovat.

Blogiarkistoa katsellessa vaikuttaa siltä, että viime kesälläkin salaatit näyttivät olleen yksi kauden pääteemoista. Ehkä tänä kesänä voisin laajentaa vähän kattausta muutamalla reseptillä, salaateissa kun on paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Muita klassisia kesäsalaatteja ovat ainakin vietnamilainen riisinuudelisalaatti sekä Alice Watersin perunasalaatti.

Muissa kuulumisissa: Lomaa odotellessa

Oma kevääni on mennyt valtaosin Wordin äärellä. Koitan saada väitöskirjani valmiiksi elokuun puoleenväliin mennessä. Iso osa ajasta on mennyt johdantoluvun kirjoittamisen parissa, sekä editoidessa uudelleen paria tekstiä, jotka ovat tulleet lehdistä hylättyinä takaisin. Homma on ajoittain kyllä tosi puisevaa, glamour on hyvin kaukana. Odotan jo tosi innolla, että tuo koitos olisi takanapäin ja pääsisin siirtymään väitöskirjan jälkeiseen aikaan. Ja tekemään ihan uusia juttuja! Ohjaajani suositteli pitämään oikean kesäloman. Ajattelin noudattaa suositusta.

Olen ollut viime aikoina kiinnostunut valistuksesta ja 1750-1770 -lukujen ajattelusta. Pidin ekan esitelmän tästä aiheesta viime viikolla. Vertailin työssä Adam Smithin ja Anders Chydeniuksen perintöä, kysyen miksi toisesta on tullut todella ikoninen hahmo, ja toinen on jäänyt kansalliseksi hahmoksi. Esitelmäaiheen avulla pystyin käsittelemään sitä, kuka nousee filosofiassa ikoniksi, aidoksi filosofiksi, ja kuka taas jää historian hämärään – mikä on mielestäni todella mielenkiintoinen kysymys.

Olin iloinen siitä, että esitelmä meni hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon, että ajankohta oli konferenssin viimeisessä slotissa perjantai-illassa. Tuli sellainen fiilis, että tästä aiheesta olisi jatkaa vähän enemmänkin. Kokemus oli kuitenkin sen verran intensiivinen – on aina jännittävää esitellä ihan uudesta aiheesta – että ajattelin nollata nyt vähän tilannetta ottamalla rennommin. Ja kokata esimerkiksi hyviä salaatteja.

Valoisaa päivää!

aprikoosisalaatti

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kesäinen aprikoosi-feta -salaatti

Kesäinen salaatti, joka antaa hyvän syyn grillata hedelmiä
Annoksia 4 annosta

Ainekset

 • 6-7 aprikoosia tai 3-4 nektariinia tai persikkaa, puolita tai leikkaa neljänneksiin
 • 1 salaattikerä esim jäävuorisalaattia tai friseetä
 • 0,5 nippua minttua revittynä
 • 2 kesäsipulia pilkottuna, varsineen
 • 1 pieni kurkku viipaloituna
 • 150 g fetajuustoa

Salaattikastike

 • 1 purkki kermaviiliä
 • 0,5 nippua minttua hienonnettuna
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 rkl omenaviinietikkaa
 • suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohjeet

 • Grillaa aluksi puolitetut hedelmät tai paista ne pannussa, jossa on grillipinta. Käännä puolessavälissä, jotta ne ruskistuvat molemmilta puolilta. Nosta jäähtymään.
 • Sekoita salaattikastikeainekset yhteen ja nosta odottamaan.
 • Sekoita salaattiainekset yhteen. Lisää fetajuustokuutiot ja grillatut aprikoosit viimeisenä mukaan. Tarjoa kastikkeen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *