Mausteinen suolainen lassi

intialainen jugurttijuoma

Suolainen lassi maistuu herkulliselta tulisen ruoan kanssa tai lämpiminä päivinä. Intialainen jugurttijuoma vaatii yksinkertaisimmillaan vain jugurttia, vähän vettä sekä ripauksen suolaa. Tämä mausteinen suolainen lassi on vähän monimutkaisempi – mutta ei kyllä paljon!

Vegaaninen jugurttijuoma tehdään luonnollisesti kasvisjugurtista (suosin itse Greek style -jugurttia tämän kanssa). Sen maku on asteen makeampi kuin lehmänmaitojugurtissa, mutta ei merkittävän paljon.

Suolainen lassi ja ayran – paljon samaa

Maustetussa lassissa on sama idea kuin turkkilaisessa ayranissa. Ayranissa käytetään usein joskus kivennäisvettä, joka saa ayran-juoman vaahtoamaan.

Voit käyttää tähän juomaan jotain tuoreyrttiä – esimerkiksi basilikaa sekä pienen määrän inkivääriä. Yrtit siivilöidään ennen juomista.

Veden ja jugurtin määrä suolaisessa lassissa on makukysymys. Omasta mielestäni parhain tulee 1 osa vettä : 2 osaa jugurttia -suhteella, Mutta voit venyttää sitä 1:1 -suhteeseen asti.

Jos haluat, voit myös lisätä intialaisen jugurttijuoman sekaan myös yhden pienen chilin. Sen lisääminen tähän on vähän hasardi juttu. Yleensähän lassia käytetään huuhtomaan pois tulisuutta, joten chilin lisääminen vähän niinkuin syö sen pointin pois. Monissa ohjeissa sitä kuitenkin käytetään.

Pääruoaksi tämän kanssa sopii esimerkiksi: pinaatti-kikhernecurry

suolainen lassi

Resepti on alunperin iki-ihanalta Madhur Jaffreylta. Pidin kovasti tuon tuoreen basilikan käytöstä – kivaa ajatella, että se sopii tällaiseenkin juomaan.

kaksi lassilasia
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Suolainen lassi

Nopea ja raikas juoma
Annoksia 2 pientä annosta tai 1 iso

Ainekset

  • 2,5 dl jugurttia mielellään greek style -soijajugurttia, tai lehmänmaidolla kreikkalaista, turkkilaista tai bulgarianjugurttia
  • 1,5 dl kylmää vettä
  • 0,25 tl suolaa
  • 3-4 tuoretta basilikan lehteä tai mintunlehteä
  • 1 cm pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
  • jääkuutioita

Ohjeet

  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna koneen käydä n. 2 minuuttia. Kaada siivilän läpi ja nosta tarjolle.

Lisätietoa

Jos haluat juomaan tulisuutta, lisää mukaan puolikas tai kokonainen pieni vihreä chili siemenineen. 

Piristä sähköpostiasi ruokakuulumisilla – tilaa uudet reseptit sähköpostiisi:

En jaa osoitettasi koskaan eteenpäin, ja voit lopettaa tilauksen koska vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *