
Misotahnaa ja hunajaa sinappia sisältävä misokastike tuo yksinkertaisiinkin kasviksiin paljon makua. Vegaaninen versio syntyy agave- tai vaahterasiirapilla. Tykkään itse kokata tätä reseptiä höyrytettyjen kasvisten kanssa, varsinkin jos toiveissa on että kasviksissa olisi vähän pistävää makua. Se sopii myös dippikastikkeeksi kasvisten kanssa.
Tämä misokastike on sinappinen, mutta ei tulinen – jos kaipaat tulisempaa tulkintaa samasta aiheesta, suosittelen korealaista gochujang-kastiketta.
Misotahnaa voi käyttää tosi monipuolisesti ruoanlaittoon. Tummempien ja vaaleampien misolajien joukosta oma suosikkini on vaalea misotahna, sillä se on todella monikäyttöinen. Vaaleaa misotahnaa näkee resepteissä usein yhdistettävän japanilaisen sinappitahnan kanssa. Harvalla meistä on kuitenkaan aina karashi-tuubia tai jauhetta valmiina odottamassa. Tässäkin reseptissä käytetään siis dijon-sinappia.
Kasvisten lisäksi tämä kastike elävöittää myös höyrytetyn silken-tofun tai paistetun (tai paneroidun) tofun. Jos syöt kalaa, se sopii hyvin myös höyrytetyn kalan kanssa.
Toinen kiva aasialainen dippikastike on myös: täyteläinen tofudippi


Hunaja-miso -dippikastike
Ainekset
- 45 g vaaleaa misotahnaa 3 rkl
- 30 g Dijon-sinappia 2 rkl
- 30 g hunajaa 2 rkl, korvaa vaahterasiirapilla jos haluat ohjeesta vegaanisen
- 10 g riisiviinaetikkaa 1 tl
- 10 g neutraalia öljyä 1 rkl
Ohjeet
- Ota suhteellisen iso kulho (esim. 5 dl), jotta sinulla on tilaa sekoittaa kastike.
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kunnes kastike on tasainen.
- Tarjoa kasvisten tai grillatun tofun kanssa.
Vaikuttaapas herkulliselta reseptiltä.
Kiitos! Mäkin olen haaveillut että olisi kiva löytää monipuolisemmin käyttöä misotahnalle. Mutta sitten menin kokeilemaan jotain reseptiä, johon oikeasti olisi tullut 1,5 rkl misotahnaa. Jotenkin luin sen väärin että yksi desilitra, ja nyt on tullut vähäksi aikaa överit koko tahnasta 😀