Chimichangat: Tortillat uunissa texmex-henkeen

Täytettyjä tortilloja

Tortillat uunissa. Texmex-keittiöön kuuluvat chimichangat ovat ihanan konstailematon tarjottava silloin, kun tortillalättyjen tavanomaisimmat käyttökohteet – fajitakset, quesadillat ja enchilladat – on jo nähty. Täyte on klassista meksikolaista – riisiä ja papuja – ja maku on erinomainen. Useissa resepteissä chimichangat uppopaistetaan. Tämä terveellinen rapea herkku valmistuu uunissa. Jos sinulla on air fryer käytössä, niin tämä kasvisruokaresepti sopii erinomaisesti myös sille.

Chimichangat viittaavat alunperin uppopaistettuihin burritoihin. Niiden taikina tehdään yleensä vehnäjauhoista. Sitä tarjotaan usein erityisesti Arizonan alueella. Konseptin historia juontaa ainakin 1930-luvun kieppeille. Kääryleiden täytteet ovat varsin yksinkertaisia ja edullisia: riisiä, juustoa ja papuja. Niin tässäkin reseptissä.

Toinen kiva viikonloppuruoka: Detroit-tyylinen pannupizza


Ohjeeseen käytetään keitettyä täysjyväriisiä. Sen ei tarvitse olla vastakeitettyä. Voit siis varautua reseptin tekoon etukäteen keittämällä riisiä jo valmiiksi. Tai kokkaa tätä reseptiä silloin, kun sinulla on jäänyt sopivasti riisiä yli. Erityisesti täysjyväriisi ja basmatiriisi sopii chimichangoihin todella hyvin. Resepti on tehty sen kokoiseksi, että valmiita tortillalättyjä tulee noin yhden tortillapaketin verran.

Täytteeseen tulee papuja ja juustoraastetta. Jos haluat että ohje on vegaaninen, vaihda juustoraaste kasvipohjaiseen versioon. Säilyke- tai pakastemaissit tai paprika sopisivat tähän myös hyvin. Niillä voi korvata hyvin pinaatin jos sitä ei satu olemaan kaapissa.

Nämä tortillat uunissa sopivat rapeutensa vuoksi hyvin dipattaviksi. Oma suositukseni kastikkeiksi on trio: kaurakerma/ranskankerma, enchilladakastike sekä guacamole.

Texmex-henkeen sopii myös: Teksasin kaviaari ja mustasilmäpapujen historiasta

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Chimichangat uunissa

Rapea ja helposti dipattava variaatio tortilloista
Genre Main Course
Keittiö Mexican
Asiasanat tortilla
Valmisteluun 20 minutes
Liedellä 35 minutes

Ainekset

  • 1,5 dl täysjyväriisiä (raakaa)
  • 2 sipulia viipaleina
  • 2 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • loraus ruokaöljyä (paistamiseen)
  • 1,5 kourallista tuorepinaattia
  • 1 purkki mustapapuja valutettuja
  • n. 3 dl juustoraastetta
  • 8-10 valmistortillalättyä

Mausteseos

  • 2 tl jeeraa
  • 1,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 limetti mehu ja raastettu kuori
  • 1 tl kanelia

Ohjeet

  • Aloita aluksi keittämällä (täysjyvä)riisi pakkauksen ohjeen mukaan – varsinkin täysjyväriisin keittäminen ei käy ihan hetkessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisiä, käytä sitä tähän. Tarvitset n. 0,5 dl keitettyä riisiä / chimichanga.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, tai 175 asteeseen kiertoilmalla.
  • Tee mausteseos yhdistämällä jeera, paprika, oregano, sokeri, suola, limetin mehu ja kuori sekä kaneli. Jätä mausteseos odottamaan.
  • Paista sipuli, valkosipuli ja paprika öljyssä.
  • Lisää pinaatti paistinpannulle ainesten joukkoon ja anna kuumentua sen verran, että pinaatti alkaa vähän pehmentyä.
  • Lisää paistokseen pavut ja mausteseos. Anna seoksen kuumentua ja nosta se sitten pois liedeltä. .

Chimichangojen täyttäminen

  • Laita tortillalle hiukan riisiä, täytettä ja juustoraastetta
  • Taita tortillan sivut täytteen päälle ja rullaa se sikariksi
  • Laita täytetty tortilla saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle pellille.
  • Voitele täytetyt tortillat ruokaöljyllä.
  • Paista 200 asteessa (175 c kiertoilmalla) 30-35 minuutin ajan. Tarjoa esimerkiksi salsan, ranskankerman, chilikastikkeen tai chimichurri-kastikkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *