Tulinen sataykastike tofulle ja dippeihin

Sataykastike on yksi thaimaalaisen keittiön ikonisimmista resepteistä. Tässä satayreseptissä on yksi, hieman omalaatuinen piirre: se sisältää vähän punaista currytahnaa. Lisäksi siinä käytetään valmista maapähkinävoita. Nämä piirteet tekevät reseptistä verrattain helpon toteuttaa ja ainesosaluettelokin pysyy maltillisena.

Resepti on keskitulinen, sillä punainen currytahna tuo kastikkeeseen sopivasti potkua. Jos haluat vahvempaa tulisuutta, suosittelen lisäämään sekaan sambal oelek -kastiketta. Kunnon chilientusiastille pari tippaa naga jolokia -kastiketta toimii myös hyvin.

Sataykastike paistetun tofun ja aasialaisen raastesalaatin kanssa

Tätä sataykastiketta voi käyttää hyvin dippikastikkeena, sillä reseptistä tulee suhteellisen paksu kastike. Jos ohennat kastiketta vähän vedellä, se sopii myös pohjaksi tofua ja kasviksia sisältävälle wokkiannokselle. Tarjosin tätä kastiketta itse vasta grillattujen tofuvartaiden kanssa.

Kastiketta tulee verrattain paljon kerralla, noin kolmisen desiä. Jos tämä tuntuu liialta, pakasta osa tai puolita resepti. Resepti säilyy hyvänä noin viikon verran jääkaapissa.

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Tulinen sataykastike

Tämä kastike saa potkua punaisesta currytahnasta ja chilihillosta
Genre dippikastikkeet
Annoksia 5 dl

Ainekset

  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl thaimaalaista chilihilloa (Sweet Chile jam)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 2 tl kalakastiketta tai no-fish saucea
  • 1 rkl limettimehua
  • (loraus chili crisp -öljyä päälle) halutessasi

Ohjeet

  • Kaada puolet kookosmaidosta kattilaan ja kiehauta. Kun kookosrasva alkaa erottua (tässä menee n. 2 minuuttia), lisää currytahna ja chilihillo. Kiehauta kunnes kattilasta alkaa tulla ihana aromi ja ainekset ovat sekoittuneet, noin yksi minuutti.
  • Lisää ruskea sokeri, kalakastike ja maapähkinävoi sekä loput kookosmaidosta. (ÄLÄ LISÄÄ LIMETTIÄ VIELÄ.) Anna seoksen jälleen kiehahtaa. Sekoittele koko ajan kunnes kastike alkaa sakeutua – tässä menee n. 2-3 minuuttia.
  • Nosta kastike liedeltä, ja lisää nyt limetin mehu. Tarkista maku. Jos kastike ei tunnu vielä tarpeeksi tuliselta, lisää päälle pieni loraus chiliöljyä.

2 kommenttia artikkeliin ”Tulinen sataykastike tofulle ja dippeihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *