
Vegaaniset aamiaispannukakut on rento viikonloppuaamiainen. Voit lisätä marjoja, kuten mustikoita, oman fiiliksesi mukaan. Banaani tuo aamiaispannareihin sopivasti makeutta, joten sokerin määrä pysyy kohtuullisena.
Aamiaisreseptit eivät kyllä ole yhtään tämän blogin vahvuusalueita. Mulla vie usein reilusti aikaa startata henkisesti päivään, joten olen aamiaisten suhteen olen mieluummin saama- kuin antopuolella. Jos jotain pitää tarjota, on valinta usein joko puuroa, granolaa, paistaa pari munaa (ehkä kastikkeen kanssa) tai joku epämääräinen smoothie. Ei mitään sellaista, josta kirjoitella kotiin.
Toisinaan olen kuitenkin myös ajatellut, että olisi mukavaa laajentaa edes hitusen omaa aamiaisrepertuaaria. Tämä resepti löytyi sellaisen pohdinnan myötä. Löysin tämänohjeen Minimalist Bakerin blogista, ja tykkäsin reseptin suoraviivaisuudesta. Alkuperäinen resepti täällä. Resepti ei vaadi eksoottisia aineksia, ainakin jos hedelmäkorista löytyy yksi banaani. Banaanissa saa olla ruskeita pilkkuja, ne ovat jopa hyväksi. Eksoottisinta on mantelit tai mantelijauho, mutta nekin voi tarvittaessa skipata.
Reseptin voi tehdä myös gluteenittomana, jos käytät gluteenittomia vehnäjauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita.

Vegaaninen aamiainen -saagani: Hyvin lyhyt
Olen huomannut keittokirjoja selatessani sen, että varsinkin amerikkalaisissa keittokirjoissa on tosi harvoin vegaanisia aamiaisohjeita. Lähestulkoon aina reseptit sisältävät vähintään kananmunaa. Tämän kokemuksen vuoksi . Koitan itse kovasti vähentää kananmunien käyttöä niin paljon, kuin se vain on helposti mahdollista. Siksi otin pyrkimyksekseni lisätä tänne blogiinkin ainakin pari reseptiä, jotka sopivat tilanteisiin kun tekee mieli kokata jotain vegaanista aamiaiseksi. (Kuvaavaa on, että blogissa ei ollut aamiaisille edes omaa kategoriaa.)
Jos vegaaniset aamiaiset ovat sinun juttusi, aiheesta löytyy enemmän tietoa vaikkapa Elina Innasen Vegaanin aamupalakirjasta. Teema on hyvin esillä myös Koko perheen vegaanisessa välipalakirjassa (Anni Sihtola & Noora Laine-Müller) Chocochilillä on myös hauskan paljon erilaisia aamiaisreseptejä. Mutta on myös tilanteita, jolloin yksi kiva ohje riittää. Silloin nämä aamiaispannukakut ovat todella näppäriä. Resepti on toimiva, helppotekoinen ja maukas – kaikki erinomaisen reseptin tunnusmerkkejä.
Rauhallista viikonloppua!


Vegaaniset aamiaispannarit banaanilla
Ainekset
- 2 dl kaurahiutaleita tai kaurajauhoa
- 0,5 dl manteleita tai mantelijauhoa – tai korvaa vehnäjauholla
- 1 banaani mielellään kypsä ja pehmeä
- 1,5 rkl vaahterasiirappia
- 1,5 rkl oliiviöljyä tai kookosöljyä
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 3 dl kauramaitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl marjoja (esim. mustikoita) tai vegaanisia suklaahippuja
Ohjeet
- Aloita jauhamalla kaurahiutaleet blenderissä jauhemaiseksi. Lisää mantelit sekaan ja anna koneen käydä, kunnes nekin ovat muuttuneet rouheeksi. (Voit käyttää näiden tilalla myös valmista kaurajauhoa ja mantelijauhoa.)
- Muussaa banaani kulhossa pehmeäksi. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, öljy, leivinjauhe ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito – aloita kahdella desilitralla, ja lisää loput oman tuntuman mukaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää mukaan jauhetut kaurahiutaleet, jauhot ja mantelit ja sekoita jälleen. Taikinan tulisi olla paksua, mutta kuitenkin kaadettavissa olevaa. Jos se tuntuu liian paksulta, lisää maitoa. Kääntele marjat tai suklaahiput varovasti taikinan sekaan.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen vähän öljyä. Koita pitää pannun lämpötila keskilämmöllä. Kaada taikinaa astiasta paistinpannulle, noin 1 desilitran verran taikinaa lettua kohden. Paista noin 2-3 minuutin ajan ja käännä pannukakut. Paista toiseltakin puolelta noin 3 minuutin ajan. Nosta paistetut pannukakut pois pannulta, ja jatka paistamista kunnes koko taikina on paistettu.
- Tarjoa pannarit joko yksinään tai lisukkeiden kanssa: kaveriksi sopivat hyvin esimerkiksi vegaaninen jugurtti, suklaa, maapähkinävoi tai vaahterasiirappi. Ylijääneet pannarit säilyvät jääkaapissa neljän päivän ajan.