Kaurahiutaleita ja banaania sisältävä helppo aamiaisresepti
Valmisteluun 5 minutesminutes
Liedellä 20 minutesminutes
Aikaa yhteensä 25 minutesminutes
Annoksia 12kappaletta
Ainekset
2dlkaurahiutaleitatai kaurajauhoa
0,5dlmanteleitatai mantelijauhoa - tai korvaa vehnäjauholla
1banaanimielellään kypsä ja pehmeä
1,5rklvaahterasiirappia
1,5rkloliiviöljyätai kookosöljyä
2tlleivinjauhetta
0,25tlsuolaa
3dlkauramaitoa
2dlvehnäjauhoja
0,5dlmarjoja (esim. mustikoita) tai vegaanisia suklaahippuja
Ohjeet
Aloita jauhamalla kaurahiutaleet blenderissä jauhemaiseksi. Lisää mantelit sekaan ja anna koneen käydä, kunnes nekin ovat muuttuneet rouheeksi. (Voit käyttää näiden tilalla myös valmista kaurajauhoa ja mantelijauhoa.)
Muussaa banaani kulhossa pehmeäksi. Lisää joukkoon vaahterasiirappi, öljy, leivinjauhe ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito - aloita kahdella desilitralla, ja lisää loput oman tuntuman mukaan. Sekoita tasaiseksi.
Lisää mukaan jauhetut kaurahiutaleet, jauhot ja mantelit ja sekoita jälleen. Taikinan tulisi olla paksua, mutta kuitenkin kaadettavissa olevaa. Jos se tuntuu liian paksulta, lisää maitoa. Kääntele marjat tai suklaahiput varovasti taikinan sekaan.
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen vähän öljyä. Koita pitää pannun lämpötila keskilämmöllä. Kaada taikinaa astiasta paistinpannulle, noin 1 desilitran verran taikinaa lettua kohden. Paista noin 2-3 minuutin ajan ja käännä pannukakut. Paista toiseltakin puolelta noin 3 minuutin ajan. Nosta paistetut pannukakut pois pannulta, ja jatka paistamista kunnes koko taikina on paistettu.
Tarjoa pannarit joko yksinään tai lisukkeiden kanssa: kaveriksi sopivat hyvin esimerkiksi vegaaninen jugurtti, suklaa, maapähkinävoi tai vaahterasiirappi. Ylijääneet pannarit säilyvät jääkaapissa neljän päivän ajan.
Lisätietoa
Saat reseptistä gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia vehnäjauhoja ja gluteenittomia kaurahiutaleita.