Meksikolainen maissikeitto: helppo resepti

Meksikolainen maissikeitto on jopa keittojen mittapuulla hyvin nopeatekoinen. Se maistuu ihanan kermaiselle ja pehmeälle. Kasviskeitto toimii joko kevyenä lounaana tai päivällisenä. Jos haluat isomman aterian, tämän kanssa voi valmistaa vaikka quesadilloja. Resepti on vegaaninen.

Sosekeitto kuuluu puolisoni klassisiin ohjeisiin. Tällä reseptillä on tehty keittoa ainakin parisenkymmentä kertaa. Keittoon käytetään pakaste- tai tölkkimaissia, sipulia ja paprikaa. Paprika voi olla joko tuoretta tai grillattua paprikaa tölkissä, ohjeessa annetaan molemmat vaihtoehdot. (Mun mielestäni jääkaapissa on aina hyödyllistä olla iso purkki grillattua paprikaa – se on niitä aineksia joita hamstraan usein Alanya marketista.)

Jos pidät meksikolaisista kasviskeitoista, tsekkaa myös Diana Kennedyn meksikolainen linssikeitto ja meksikolainen papukeitto.

”Lapset rakastavat tätä keittoa”

Kuvassa olevalla kerralla meillä oli vain vihreää paprikaa, joten keiton väri ei ole nyt kaikkein houkuttelevin. Ainakin lapsi oli kovasti tätä mieltä.

Reseptin alkuperäisessä lähteessä, Jane Miltonin Meksikolainen keittiö -kirjassa (Mexican cooking, 2000) mainostettiin että ”lapset rakastavat tätä keittoa”. Mietin tätä lausetta siinä kohti kun lapsi huusi että hän ei kyllä tule edes pöytään meidän kanssa. Noin 10 minuutin maanittelun jälkeen lapsi lopulta suostui istumaan pöytään ja uskalsi ottaa lusikan käteen. Ja piti keitosta, taas kerran.

Meillä on ollut viime aikoina vaikeuksia saada lasta syömään tai edes istumaan meidän kanssa ruokapöytään. Se on tosi turhauttavaa. En tiedä, onko kyseessä uhmaikä (tällä voi aina selittää lasten hankalaa käytöstä), väsymys vai mikä. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että en kyllä ala tehdä ruokaa liiaksi sen ehdoilla. Muuten tässä talossa syötäisiin lähinnä ketsuppia, pakastepapuja ja juustoa voileivän päältä. Ajattelin kokeilla nyt sitä, että jos se istuu rauhassa päivälliset meidän kanssa ja vähän maistaa ruokaa, niin kerran viikossa se saisi valita mitä kokataan. Hän kertoi jo, että silloin tehdään spagettia, tomaattikastiketta ja kasvislihapullia.

Yleensä tämä maissikeitto on enemmän punertava, varsinkin jos koristelet keiton grillatulla paprikalla. Yleisfiilis on kermainen ja makea. Valmista tulee noin parissakymmenessä minuutissa. Eri maissikeittoresepteissä keittoon saatetaan lisätä esimerkiksi limettiä, purjoa ja tuoreita maisseja, cotija-juustoa tai parmesania, valkosipulia ja juustokuminaa. Itse tykkään tästä keitosta nimenomaan sen yksinkertaisuuden vuoksi.

Aurinkoista päivää!

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Meksikolainen maissikeitto

Helppo ja kermainen maissikeitto
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 15 minutes
Aikaa yhteensä 20 minutes
Annoksia 4 annosta

Välineet

  • sauvasekotin

Ainekset

  • 2 grillattua punaista paprikaa tai 1-2 tuoretta punaista paprikaa, ks. vihje
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli (keskikokoinen) kuutioituna pieneksi
  • 450 g maissia pakasteena (1 pakastemaissipussi tai 1 iso tölkki maissia)
  • 4-7 dl kasvislientä
  • 2 dl kasviskermaa
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ohjeet

  • Halkaise paprikat.
    A) Jos käytät tuoreita paprikoita, poista niistä siemenet. Leikkaa paprika n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
    B) Jos käytät grillattua paprikaa, leikkaa toinen paprika kuutioiksi ja toinen viipaleiksi. Säästä viipaleet koristelua varten.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Lisää siihen sipuli ja tuore paprika, jos käytät sitä. Kuullota miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  • Lisää mukaan maissi ja grillatut paprikat, jos käytät niitä. Paista keskilämmöllä n. 5 minuuttia.
  • Kaada paistamasi ainekset sauvasekottimen kestävään kulhoon. Lisää kasvisliemi – aloita neljällä desilitralla. Soseuta keitto aika sosemaiseksi. (Jos haluat, ota muutama maissinjyvä talteen koristelua varten.) Jos pidät ohuemmasta keitosta, lisää kasvislientä vähän enemmän.
  • Kaada keitto takaisin kattilaan. Kuumenna keitto ja sekoita kerma sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
    Koristele keitto grillatuilla paprikasuikaleilla tai maissilla.

Lisätietoa

Tämä keitto valmistuu nopeiten valmiiksi grillatuista punaisista paprikoista (säilyke). 
Usein teen tätä tuoreella paprikalla, jotka paistetaan pannulla.
Jos sinulla on 2 paprikaa ja uuni lämpiämässä: Voit paahtaa kaksi punaista paprikaa laittamalla ne 225 asteiseen uuniin (200 kiertoilma) 20 minuutiksi ja sen jälkeen muovipussiin 20 minuutiksi. Irroita sitten kuoret. Käytä toinen paprikoista keittoon ja toinen viipaleina keiton koristeluun. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *