2grillattua punaista paprikaatai 1-2 tuoretta punaista paprikaa, ks. vihje
2rklruokaöljyä
1sipuli (keskikokoinen)kuutioituna pieneksi
450gmaissiapakasteena (1 pakastemaissipussi tai 1 iso tölkki maissia)
4-7dlkasvislientä
2dlkasviskermaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Ohjeet
Halkaise paprikat. A) Jos käytät tuoreita paprikoita, poista niistä siemenet. Leikkaa paprika n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. B) Jos käytät grillattua paprikaa, leikkaa toinen paprika kuutioiksi ja toinen viipaleiksi. Säästä viipaleet koristelua varten.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää siihen sipuli ja tuore paprika, jos käytät sitä. Kuullota miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
Lisää mukaan maissi ja grillatut paprikat, jos käytät niitä. Paista keskilämmöllä n. 5 minuuttia.
Kaada paistamasi ainekset sauvasekottimen kestävään kulhoon. Lisää kasvisliemi - aloita neljällä desilitralla. Soseuta keitto aika sosemaiseksi. (Jos haluat, ota muutama maissinjyvä talteen koristelua varten.) Jos pidät ohuemmasta keitosta, lisää kasvislientä vähän enemmän.
Kaada keitto takaisin kattilaan. Kuumenna keitto ja sekoita kerma sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Koristele keitto grillatuilla paprikasuikaleilla tai maissilla.
Lisätietoa
Tämä keitto valmistuu nopeiten valmiiksi grillatuista punaisista paprikoista (säilyke). Usein teen tätä tuoreella paprikalla, jotka paistetaan pannulla.Jos sinulla on 2 paprikaa ja uuni lämpiämässä: Voit paahtaa kaksi punaista paprikaa laittamalla ne 225 asteiseen uuniin (200 kiertoilma) 20 minuutiksi ja sen jälkeen muovipussiin 20 minuutiksi. Irroita sitten kuoret. Käytä toinen paprikoista keittoon ja toinen viipaleina keiton koristeluun.