suklaamannapuuro

Mausteinen suklaamannapuuro

suklaamannapuuro

Suklaamannapuuro sopii levolliseen aamupäivään. Tämä maustettu vegaaninen suklaamannapuuro tehdään kauramaitoon tai vesi-maito -yhdistelmään. Koristele puuro hedelmillä tai marjoilla – tai siivuta vähän banaania päälle. Suklaamannapuuro maistuu hyvin myös lapsille. Tämän voi kuvitella hyvin myös isänpäiväpöytään, jos päivänsankari on makeiden aamiaisten ystävä.

Pidän itse paljon mannapuurosta, mutta en päädy kokkaamaan sitä aamiaiseksi oikeastaan koskaan. Meillä maito on nimittäin aika rajallinen resurssi. Jos puuroa tekee neljälle syöjälle, nestettä tarvitaan koko litra. Se on suoraan pois kahvimaidosta. Siksi tämän puuroon liittyy erityistä fiilistä, vaikka resepti ei vaikea olekaan.

Joissain resepteissä sanotaan, että mannapuuron voi tehdä myös kokonaan veteen. Mun omaan makuuni se oli vähän turhan askeettinen, mutta jos haluat kulkea omaa tietäsi, minä en ole estelemässä.

Riisinkeittimessä en suosittele sitä vastoin tekemään mannapuuroa. Kokeilin sitä yhtenä aamuna: tuloksena oli iso paakkuuntunut klimppi riisinkeittimen pohjalla.

Toinen aamiaisehdotukseni: hippigranola

suklaamannapuuro

Mannaryynejä etsimässä

Mannapuurosta tulee mieleen pieni tarina lapsuudestani Pohjanmaalta, jota isäni tykkää kertoa. Oli syksyn marja-aika, ja meillä oli tuttavaperhe käymässä mökillä. Oli poimittu syksyn ensimmäiset puolukat. Perheiden äidit päättivät, että voitaisiin tehdä vispipuuroa. Siispä tuumasta toimeen. Eteen tuli kuitenkin ongelma: mannaryynit puuttuivat. Miehet lähetettiin kauppaan.

Kaksikko päätyi Himangan kunnan keskustassa toimineelle huoltoasemalle. Hyvin varusteltu huoltoasema toimi usein kylän kauppana – tämä oli aikana ennen kauppojen aukiolon vapauttamista. Pienen huoltoaseman hyllyiltä löytyi siis hyvin laajasti ruoka-aineita. Olisi luullut siis, että mannaryynejäkin olisi ollut saatavilla. Mutta ei – kaksikkomme etsi mannaryynejä pitkään, niitä kuitenkaan löytämättä. He kysyivät huoltoaseman omistajaltakin – heidän ikäiseltään mieheltä – löytyisikö mannaryynejä. Hänkin alkoi auttaa etsinnässä.

Kolme miestä käänsivät huoltoasemaa ympäri mannaryynien perässä. Yhtään pussillista ei kuitenkaan löytynyt. Teki mieli jo luovuttaa. Kaupan ovi kävi, ja paikalle osui vanhempi, seitsenkymppinen rouvashenkilö. Hän kysyi mitä miehet etsivät. Mannaryynejä, kuului kolmen miehen yhteinen vastaus. Tässähän ne ovat, teidän silmienne edessä, rouva sanoi ja otti jauhopussin ensimmäiseltä hyllyltä. Pussin kyljessä luki isoin kirjaimin: ”Mannasuurimoita – mannagryn”.

suklaamannapuuro

Veteen tehty puuro

Tämä mausteinen suklaamannapuuro sisältää kanelia ja kardemummaa. Molemmat mausteet pelaavat hyvin yhteen kaakaon maun kanssa.

Voit koristella tämän suklaamannapuuron marjoilla tai hedelmillä. Puuro valmistuu joutuisaan, 10 minuutissa. Muista lisätä mannaryynit hitaasti, ja vispata kunnolla koko ajan lisätessäsi!

Jos haluat puuroon lisää proteiinia, lisää päälle vähän siemeniä.

Vegeviettelys-blogissa oli hieno ehdotus, että suklaiseen puuroon voi saada makeutta muussaamalla banaanin joukkoon. Jos sinulla on jo-vähän-pilkullisia banaaneja odottelemassa, suosittelen testaamaan ajatusta.

Itse en käytä suolaa tähän – tässäkin puurossa makua riittää ihan hyvin ilmankin.

Tsekkaa myös: Korealaiset aamiaismunat – tulista aamiaisruokaa

Piristä sähköpostiasi ruokakuulumisilla – tilaa uudet reseptit sähköpostiisi:

En jaa osoitettasi koskaan eteenpäin, ja voit lopettaa tilauksen koska vain.

suklaamannapuuro
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Mausteinen suklaamannapuuro

Ihana vegaaninen aamiaisruoka, joka valmistuu nopeasti
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 1 litra kuumennuksen kestävää kauramaitoa tai korvaa osa vedellä
  • 1,5 dl täysjyvämannasuurimoita
  • 1-2 rkl sokeria tai 1 muussattu banaani
  • 2 rkl kaakaojauhetta (van houten)
  • 1 tl vaniljaesanssia tai 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,25 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa vapaaehtoinen – maun mukaan.
  • marjoja tai hedelmiä koristeluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Kuumenna maito isohkossa kattilassa (n. 3 litraa).
  • Kun neste kiehuu, lisää kaakaojauho ja 2 rkl sokeria sekaan. Sekoita. Sekoita seuraavaksi varovaisesti mannasuurimot mukaan, koko ajan toisella kädellä vispilällä sekoittaen. Vispaa, kunnes seos on tasainen.
  • Lisää seuraavaksi mausteet: kaneli, kardemumma ja vaniljaesanssi. Sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  • Tarkista maku, ja etenkin sokerin määrä. Lisää suola tarvittaessa. Nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä pari minuuttia, ja annostele puuro sitten kulhoihin. Koristele annokset tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *