Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kiinalainen maissi-nakkikeitto

Kiinalaisen maissi-kanakeiton lohdullinen kasvisversio.

Ainekset

  • 1 litra kasvislientä esimerkiksi: vettä & 1 kasvisfondikuutio
  • 1 tölkki tölkkimaissia (300 g tölkki)
  • 170-200 g kasvisnakkeja
  • 1 rkl maizenaa sekoitettuna 2 rkl kylmää vettä
  • 2 kananmunaa halutessasi - vapaaehtoinen
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 2 kevätsipulin vartta koristeluun, halutessasi

Ohjeet

  • Kuumenna vesi ja lisää siihen kasvisfondikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
  • Kuutioi kasvisnakit maissijyvien kanssa samankokoisiksi. Lisää maissi ja nakit keitinveteen ja kuumenna.
  • Lisää mukaan maizenasuurus ja sekota samalla koko ajan toisella kädellä. Jos haluat, lisää mukaan myös kaksi kananmunaa, sekoittaen koko ajan toisella kädellä. Anna keiton poreilla n. 1-2 minuutin ajan. Mausta seesamiöljyllä ja valkopippurilla.
  • Koristele keitto halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla. Lusikoi keitto annoskulhoihin ja nosta tarjolle.

Lisätietoa

Jos haluat keitosta paksumman, lisää maizenajauhoja 3 rkl. 
Keitosta voi tehdä kauniin keltaisen lisäämällä 1/4 tl kurkumaa.
Voit korvata kasvisnakit tofulla.