lähikuva pastasta, pennepasta ja makkarat

Vegaaninen makkarapasta – helppo arkiruokaklassikko

Tämä kasvismakkararesepti on tosi yksinkertainen ja maukas. Voit käyttää siihen monenlaisia kasvismakkaroita tai kasvisnakkeja. Suosittelen muistamaan tämän pastareseptin erityisesti, jos olet suunnitellut grillaamista ja hankkinut jo sitä silmälläpitäen kasvisnakkeja, mutta grillausfiilistä ei sitten olekaan tullut. Tämän pastakastikkeen päämaku tulee tomaatista. Käytä kesäaikaan tuoreita tomaatteja, muina vuodenaikoina tomaattimurskapurkkia. Nopea arkiruokaresepti valmistuu ilman kermaa.

Saimme joku aika sitten sukulaiselta lahjaksi Peas of heavenin kasvislenkkimakkaran. Lahjan antaja oli saanut sen jostain näytteenä ja arveli, että meillä saattaisi olla sille enemmän käyttöä. Mutta se ei löytänyt meiltäkään heti ihan luontevaa käyttökohdetta. Lenkki sai odotella pakkasessa useamman viikon vuoroaan. Onneksi se ei mennyt miksikään pakastamisen aikana.

Käyttämäni kasvismakkara ei ollut mitenkään vahvan makuinen. Ei haitannut yhtään, kastike on itsessään riittävän mausteinen. Voit kuitenkin käyttää tähän reseptiin myös reilusti mausteisempaa kasvismakkaraa tai vaikkapa kasvischorizoa.

Tähän reseptiin tulee loraus punaviiniä – tämä(kin) pasta maistuu hyvälle punaviinin kanssa. Voit korvata viinin tarvittaessa punaviinietikalla. Meillä sattui olemaan kaapissa turkkilaisen paprikatahnan jämät, joten käytimme niitä mausteena – tämä tahna ei ole mikään pakollinen ainesosa, korvaa se tomaattisoseella tarvittaessa.

Tämä italialainen resepti toimii hyvin arjessa – niinä iltoina, kun tulee kotiin nälkäisenä ja pitää fiksata nopeasti jotain safkaa. Oiva lomiltapaluu-resepti, siis!

Kuulisin mielellään, jos kokeilet reseptiä! Tai jos jonkin jäi mietityttämään. Kommenttia voi laittaa esimerkiksi alle 🙂

kasvismakkarapasta
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vegaaninen makkarapasta

Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • n. 350 g kasvislenkkimakkaraa tai kasvisnakkeja esimerkiksi yksi iso peas of heaven -lenkkimakkara
  • ruokaöljyä paistamiseen. Oman maun mukaan joko neutraalia ruokaöljyä tai oliiviöljyä.
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • 2-3 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 0,5 punaista paprikaa pilkottuna
  • 4 tomaattia kuutioituna (noin puoli kiloa). Voit laittaa myös säilyketomaatteja yhden purkin.
  • loraus punaviiniä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • hyppysellinen kuivattua chilimurskaa
  • 1 rkl turkkilaista paprikatahnaa tai tomaattisosetta
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 200-250 g pennepastaa tai muuta pastaa
  • mustapippuria
  • vähän tuoretta basilikaa (jos on) annoksen koristeluun.
  • ravinnehiivaa tarjoiluun

Ohjeet

  • Viipaloi kasvislenkkimakkara. Paista viipaleet paistinpannulla öljyssä. Nosta sivuun.
  • Paista seuraavaksi öljyssä punasipuli, valkosipuli ja paprika.
  • Kun kasvikset ovat vähän kypsyneet, lisää tomaatit (tai tomaattimurska) mukaan. Lisää loraus punaviiniä ja mausteet, vesi ja suola. Anna kiehua keskilämmöllä 10-12 minuuttia.
  • Keitä seuraavaksi pasta. Laita pasta kattilaan. Lisää mukaan vettä ja reilu hyppysellinen suolaa. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Tähtää al denteen, on hyvä jos pastassa on suutuntumaa.
  • Kun pasta on kypsää, valuta se siivilässä. Säästä vähän pastan keitinvettä.
  • Yhdistä seuraavaksi ainekset paistinpannulla. Lisää kastikkeeseen makkarasiivut, sitten valutettu pasta ja vielä noin desilitra pastan keitinlientä. Mausta mustapippurille. Lisää lopuksi vähän hienonnettua basilikaa. Tarkista maku.
  • Nosta tarjolle. Tarjoa ravinnehiivan kanssa.

Lisätietoa

Voit korvata punaviinin ruokalusikallisella punaviinietikkaa. Tarkista tällöin maku – lisääntyneen etikan vuoksi saatat joutua lisäämään vähän sokeria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.