5 tapaa käyttää kesäsipuleita – tahna, kastike, salaatti, keitto ja yllätys

Monikäyttöinen kevätsipuli sopii hyvin moniin eri ruokiin. Kesällä nämä reseptit korvautuvat hyvin kesäsipuleilla ja kesäsipulin varsilla. Kesän kunniaksi tein oman shortlistini, jossa on omia suosikkitapojani käyttää tätä mainiota vihannesta. Painotus näissä kesäsipuliresepteissä vahvasti aasialaisessa ruoanlaitossa ja kiinalaisessa keittiössä.

Kun olin lapsi, äidilläni oli tapana käyttää paljon kesäsipuleita. se lähti lähestulkoon jokaisella kauppareissulla mukaan. Tällä oli kaksi yleistä lopputulosta. Joko niitä tarjottiin uusien perunoiden kanssa, voikastikkeeseen pilkottuna. Tai sitten tomaatti-sipulisalaatissa. Tomaattisalaattiin tuli kokonaisia viipaloituja tomaatteja sekä sipulia, ne ladottiin laakealle astialle ja komeus tarjottiin ranskalaisen salaattikastikkeen kanssa.

Nykyisin, pikkulapsiarkea pyörittäessä, ymmärrän hyvin näiden molempien reseptien vetovoiman: ne ovat ihan supernopeita tehdä. Lisäksi ne sopivat hyvin rinnalle aikana, jolloin päivän aterian suunnittelu lähti usein kysymyksestä, tehtäisiinkö tänään lihaa, kanaa vai kalaa. Nämä mun tarjoamat vaihtoehdot sopivat hyvin eri kasvisten kaveriksi, olivatpa kasvikset sitten raakoja, grillattuja tai höyrytettyjä.

Viisi tapaa käyttää kesäsipulit ja varret

Käytin näissä kaikissa resepteissä kesäsipuleita – siis varsien kanssa. Kesäsesongin ulkopuolella nämä sopivat hyvin tehtäviksi kevätsipuleista, jos niitä on paremmin saatavilla. Toivon, että näissä resepteissä olisi samaa vaivattomuuden meininki kuin äidilläkin. Neljä vaihtoehtoa ovat helppoja. Tuo viimeinen vaihtoehto on ekstra, se sopii niihin hetkiin kun jaksaa ja haluaa vähän panostaa.

(Pseudo)ranskalainen sipulidippi
Kirjoitin myös tämän dippikastikkeen historiasta ja siitä, miksi ranskalaisen sipulidipin nimi on iso huijaus.

Raikas aasialainen kevätsipulisalaatti

Tämä sopii vaikka hodareiden tai hampurilaisten kanssa.

David Changing kevätsipulikastike
Ihan supermonikäyttöinen lisuke

Paras Hot and sour -keitto – keitto, johon menee neljä-viisi sipulia. Tämä tulinen sienikeitto on yksi suosikkikeitoistani, tulisuuden määrän voi säätää jokaiselle ruokailijalle erikseen.

Kevätsipulipannarit
Niihin hetkiin, kun sinulla on nippu sipulia ja halua vähän panostaa – tämä sopisi hyvin vaikkapa juhannusviikonlopulle tai lomanaloitukseen.

Kokeilitko reseptiä? Laita kommenttia alle tai tägää mut instagramissa (@kasvisannos ja #kasvisannos) – olisi kiva kuulla, mitä pidit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *