Talvinen hasselpähkinäpasta, ihana pastaresepti

hasselpähkinä -pastaresepti

Tämä talvinen pastaresepti tuo ruokapöytään ylellistä fiilistä. Hasselpähkinää ja juustoa sisältävä resepti toimii erinomaisesti etenkin talvisaikaan. Samalla resepti on hyvin nopeatekoinen. Sitä voi kokata silloinkin kun ympärillä olisi muuten pientä kaoottisuutta havaittavissa.

On jäänyt monia kivoja reseptejä viime ajoilta kirjoittamatta. Tätäkin reseptiä kokattiin marraskuun puolella. Silloin Anna Jonesin sille antama nimi ”Christmas Eve orecchiette” tuntui vielä kaukaiselta ajatukselta. Reseptin kuvauksessa Anna Jones kertoi tekevänsä tätä reseptiä usein joulua edeltävänä iltana lahjoja pakatessaan. Kuvaus tuntui etäiseltä ajatukselta silloin, ja se tuntuu etäiseltä ajatukselta nytkin.

Pastan juustokastike: vaihtoehtoja riittää

Tähän reseptiin tehdään nopea juustokastike sekoittamalla yhteen ranskankermaa ja juustoa. Juuston voi valita aika vapaasti sen mukaan, mitä tarjolla sattuu olemaan. Kuvanottokerralla tätä tehtiin talvisessa hengessä sinihomejuustoon. Vihreiden kasvistenkin kohdalla on muuntelumahdollisuuksia. Esimerkiksi lehtikaali tai ruusukaali sopisivat myös hienosti tähän talviseen pastaan.

Reseptissä juusto sulatetaan hauduttamalla sitä kiehuvan veden päällä. Myös Jamie näytti hyödyntävän juustoisessa pastareseptissään – joka on tosi samantyyppinen kuin tämä resepti – samaa tekniikkaa. Jos mun pitäisi arvata, veikkaisin, että Anna Jones on saanut Jamielta inspiraationsa tähän reseptiin. Jamien resepti kun on julkaistu vuoden 2013 kieppeillä, kun taas Anna Jonesin resepti on vuodelta 2015.

(Arvelen muuten vahvasti, että tämä juustokastike olisi mahdollista valmistaa myös mikrossa, varsinkin jos ranskankerma-juustosekoitusta sekoittaisi noin 10-15 sekunnin välein. Tämä arvaus perustuu mun viime aikoina lukemiin aasialaisiin keittokirjoihin, joissa mikroaaltouunia käytetään yllättävän monipuolisesti. En kuitenkaan ole testannut sitä itse. Mutta jos hauduttamisen kanssa puljailu ei kiinnosta ja päädyt kokeilemaan tätä vaihtoehtoa, kuulisin mielelläni lopputuloksista 🙂 )

Pastareseptit: harvinaista herkkua

Puolisoni kokkasi tätä reseptiä, pasta-annokset kun ovat muutenkin enemmän hänen juttunsa. Pidin tässä reseptissä paljon myös parsakaalin ja herneiden käytöstä. Ne maistuvat ihanille hasselpähkinän kanssa. Käytä reseptiin myös parsakaalin varsiosa.

Tässä blogissa ei ole kyllä kovin paljon fiilistelty pastareseptejä! Niitä löytyi näköjään vain kaksi, viime kesänä kokattu vegaaninen makkarapasta sekä syksyiset sienignocchit. Jos rytmi on siis luokkaa ”yksi vuodenajassa”, niin seuraava pastaresepti täällä onkin varmaan sitten jo parsaan tehty pasta primaveraa.

Kevättä kohden! 🙂

hasselpähkinäpasta
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Talvinen hasselpähkinäpasta

Pasta hetkiin, kun ajatus hasselpähkinöistä ja herneistä tuntuu erityisen vetoavalta.
Genre pääruoat
Keittiö Eurooppalainen
Annoksia 6

Ainekset

Pastaan

  • 1 keskikokoinen parsakaali
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 250 g juustoa kuutioitu pieneksi. esimerkiksi goudaa, sinihomejuustoa, emmentalia, fontinaa, Cheddaria tai vuohenjuustoa
  • 1 sitruunan kuori pese sitruuna hyvin
  • 450 g pastaa (esim. farfalle)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Hasselpähkinöihin

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 sitruunan kuori pese sitruuna hyvin
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  • Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan.
  • Aloita valmistelut leikkaamalla parsakaalit nuppujen myötäisesti. Pilko varsi pieniksi, noin 1 x 1 cm -kuutioiksi.
  • Ryöppää parsakaalin nuppuja kiehuvassa vedessä noin kolmen minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet kauniin vihreän värin. Varo ylikeittämästä parsakaaleja. Siivilöi ne pois vedestä ja nosta kuivumaan.
  • Valmista seuraavaksi juustokastike. Voit tehdä sen eri tavoin. Jos sinulla on haudutuskattila, keitä vähän vettä sen kattilan pohjalla ja lisää haudutusosa päälle. Voit käyttää myös nyt kattilassa keittämääsi vettä. Laita silloin kuumuutta kestävä astia kattilan päälle – astian pohja ei saa koskettaa vettä. Jatka molemmissa vaihtoehdoissa seuraavasti: Lisää kulhoon ranskankerma, juustokuutiot ja sitruunankuori. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Nosta kulho pois liedeltä ja anna jäähtyä
  • Keitä seuraavaksi pasta vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valmista pähkinät pastan valmistumista odotellessasi. Sekoita pähkinät, timjami, sitruunankuori ja öljy yhteen. Kuumenna pieni kattila, ja paahda pähkinöitä siinä, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean väripinnan, noin 3-4 minuutin ajan.
  • Kun pasta alkaa olla valmista, lisää pakasteherneet ja parsakaali hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta kasvikset voivat lämmetä. Keitä noin 30 sekunnin ajan. Valuta pastan keitinvesi pois – säästä keitinvettä kuitenkin noin teekupin verran kastikkeen tekoa varten.
  • Sekoita kattilassa yhteen pasta, parsakaali, herneet ja juustokastike. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää vähän pastan keitinvettä mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Annostele lautasille tai tarjoilukulhoon. Ripottele lopuksi pähkinät annosten päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *