Vastustuskykyä parantava aurinkosmoothie – appelsiinia ja porkkanaa

aurinkosmoothie

Appelsiinismoothie porkkanalla. Kun yleinen fiilis on vähän nuupahtanut, suosittelen vahvasti tätä smoothiereseptiä. Kirkkaankeltainen väri nostaa auringon esille ainakin jonnekin lähettyville. Inkivääristä, kurkumasta ja appelsiineista ei ole vastustuskyvylle ainakaan mitään haittaa.

Tämän aurinkosmoothien tekemisellä on myös tärkeä psykologinen tehtävä. Joskus flunssassa kärvistellessä saattaa joskus tuntua siltä, että maailma koettelee, mikään ei onnistu, eikä omaan kohtaloonsa pysty vaikuttamaan mitenkään. Tällaisessa, herkässä mielentilassa ihan jo se, että onnistuu pilkkomaan hedelmiä ja tekemään hyvän smoothien, voi saada ihmisen uskomaan, että järjestys lopulta voittaa kaaoksen. Ja että ihminen voi vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Tämän kokemuksen voimaa ei kannata väheksyä!

Hyvä ruoka flunssaisena on myös: Paras hot and sour -keitto

Appelsiinismoothie – virkistää mieltä ja kehoa

Rakastan tämän aurinkosmoothien makua siksi, että siinä on sopivassa mittasuhteessa inkivääriä ja kurkumaa. Kumpikaan mauista ei pääse dominoimaan. Kaikki on sopivassa tasapainossa – aluksi lasissa, kohta toivottavasti myös kehossa.

Tein itse appelsiinismoothien kovatehoisessa blenderissä. Se sopii hyvin myös mehustimessa tehtäväksi – jätä silloin ylimääräinen vesi pois. Matalampitehoisessa blenderissä ainekset saattavat jäädä vähän karkeiksi – jos tämä häiritsee sinua, siivilöi juoma (esimerkiksi kertakäyttöisen harson tai tiheän siivilän läpi) ennen tarjoilua. Se ei ole mitenkään pakollista, ne tuovat juomaan kuitua.

Lisäsin ohjeeseen myös kuvauksen siitä, miten tämä valmistuu mehupuristimen avulla.

Tämä juoma toi itselleni vahvasti mieleen keväällä kuolleen mummuni, joka rakasti sekä tyrnimehua sekä porkkanamehua (ja uskoi myös vahvasti tyrnin terveysvaikutukseen). Mummu muisti aina mainita ruokia tarjotessaan, jos se mitä tarjottiin oli yhtään tervellistä. Asialla saattoi olla tekemistä sen kanssa, että hänen suvussaan oli kansanlääkintäihmisiä. Uskon, että iso osa mummun parantavien ruokien vaikutuksesta tapahtui nimenomaan tämän muistutuksen vuoksi. Jos siis teet tätä juomaa sairaana olevalle rakkaallesi, muista mainita tarjotessasi, että se lisää vastustuskykyä 🙂

Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Immuniteettia vahvistava aurinkosmoothie

Loistava smoothie.
Genre Juomat
Annoksia 2 annosta

Ainekset

 • 2 appelsiinia kuorittuna
 • 1 limetin mehu voit korvata myös 0,5 sitruunalla
 • 2 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltu karkeahkoksi
 • n. 5 cm pala inkivääriä hienonnettuna – kuori halutessasi, itse en usein jaksa
 • 1 tl kurkumajauhetta voit korvata tämän 3 cm palalla tuoretta kurkumaa
 • 1 rkl vaahterasiirappia voit korvata tämän agavesiirapilla
 • 2 dl kylmää vettä korvaa 2 rkl kuumaa vettä, jos käytät mehustinta

Ohjeet

Jos teet juoman blenderillä

 • Pilko appelsiinit ja limetti (tai sitruuna) ja poista niistä siemenet. Kuori appelsiini.
 • Lisää blenderiin appelsiinit, limettimehu (tai sitruunamehu), porkkanat, inkivääri, kurkuma ja vaahterasiirappi. Lisää vesi ja anna koneen käydä keskinopeudella. Jos blenderi takkuaa, pysäytä kone ja survo hedelmiä lähemmäksi terää.
 • Kaada smoothie laseihin. Jos haluat sileän mehun, voit kaataa juoman aluksi siivilän läpi (tai siivilän, jossa on kangas, jos haluat olla tosi tarkka.

Jos teet juoman mehustimessa

 • Purista appelsiini, limetti (tai sitruunanpuolikas), porkkanat, inkivääri (ja tuore kurkuma) mehustimen läpi.
 • Sekoita pienessä lasiastiassa kurkuma, vaahterasiirappi ja vesi. Kaada tämä neste mehun sekaan ja sekoita. Lisää vaahterasiirappia halutessasi.

Lisätietoa

Voit halutessasi lisätä smoothieversioon myös tyrnimarjoja.
Juoma säilyy kannellisessa rasiassa tai purkissa hyvänä jääkaapissa enimmillään noin neljä päivää. Maku on kuitenkin paras vastatehtynä. Ravista hyvin ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *