Maissileipä-juustomuffinit

Tämä nopea resepti toimii erinomaisesti tilanteissa, kun tahtoisi kehittää nopeaa ja helposti mukaan otettavaa tarjottavaa. En suosittele sitä kuitenkaan mihinkään lastenkutsuille! Leivonnaiset murenevat niin paljon, että jo yhden lapsen syömiset tekivät ajankohtaiseksi imurin kaivelun esille – monen kohdalla en osaisi edes kuvitella tunnelmia!

Pidän paljon amerikkalaisista maissileivistä, ja näissä muffineissa on vaikutteita niistä. Kuten kaikkiin kunnon paikallisruokiin kuuluu, eri alueiden ihmisillä on vahvoja ja toisistaan poikkeavia näkemyksiä siitä, millainen resepti on. Cornbreadin kohdalla keskeinen kysymys on, onko leivonnainen makea vai suolainen. Mun omaa makuani lievä makeus puhuttelee paremmin.

Tätä syödessä pohdittiin sitä, että kun juuston laittaa raasteena muffinitaikinaan, se usein uppoaa sisään, eikä oikein osaa lopulta edes sanoa, missä se juusto oli. Ehkä sen nimissä laittaisin ensi kerralla jotain vahvempaa juustoa kuin oltermannin cheddaria – tai kokeilisin kuutioida cheddarin raastamisen sijaan. Mutta oikein hyviä näistäkin tuli, tekivät kauppansa viikonlopun aikana 🙂

Resepti on tehty Martha Stewartin Massachusetts Corn Muffinsin pohjalla.

Resepti

2,6 dl keltaisia maissijauhoja (esim. p.a.n)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,25 tl suolaa
0,6 dl ruokaöljyä
50 g voita sulatettuna (tai lisää ruokaöljyä)
2 rkl hunajaa
2 munaa kevyesti vatkattuna
2,5 dl maitoa
2 dl juustoa (esim oltermanni cheddar raastettuna)

  • Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen
  • Sekoita aluksi kuivat ainekset ja kosteat ainekset erilleen: taittele kostea seos kuivien ainesten sekaan.
  • Laita muffinivuokiin: tästä tulee 12 kpl.
  • Paista 20 minuuttia – kypsyyden voi testata hammastikun avulla, sen on tultava ulos puhtaana.
  • Jäähdytä ritilän päällä, nautitaan herkullisesta tuoksusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *