Anna Olsoni-Quistin reseptien matkassa

Lähde: Kotiliesi / Yliopiston kirjasto

Anna Olsoni-Quist oli yksi ensimmäisistä suomenkielisistä keittokirjailijoista. Vuonna 1923 hän piti Kotiliedessä palstaa, jossa julkaistiin suosituksia siitä, millaisia asioita kunnon porvariskodissa olisi syitä tarjota. Tässä on hänen suosituksensa varhaisen kesän / loppukevään ruoiksi. Resepteissä näkyy se, että suomalaisen ruoan sesongit eivät ole päässeet vielä kunnolla käyntiin – raparperia ja nokkosia lukuunottamatta.

Tahtoisin uskoa, että tähän mielenmaisemaan on mahdollista päästä sisälle, vaikka ei söisikään lihaa. Kuten jo tästä kaksiviikkoisesta ruokalistasta näkee, liha ei ollut tuolloin mitään jokapäiväistä herkkua: sen sijaan kalalajikkeita on tarjolla useammallakin eri tavalla.

Toinen merkillepantava – ja mun mielestä hauska – piirre on se, että erilaisia jälkiruokareseptejä on tarjolla näin paljon, joka päivälle jotain. Meillä ei yleensä syödä jälkiruokia erikseen, ja mun osaaminen erilaisista jälkiruoista on muutenkin aika huono, joten ehkä tämä kokeilu auttaa laajentamaan omaa repertuaaria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *