Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Massaman-curry tofulla tai kasvismakkaralla

Yksi thaimaalaisen keittiön rakastetuimmista annoksista.
Liedellä 1 hour
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 1,5 rkl ruokaöljyä
  • 0,6 dl massaman-currytahnaa tai 1 erä kotitekoista massaman-currytahnaa, ks. erillinen ohje
  • 2 pienehköä sipulia ohueksi suikaloituna
  • 1 munakoiso (n. 300 g) kuutioituna
  • 400 g perunoita kuorittuna ja lohkottuna (n. 3 cm mittaan)
  • 5 dl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 1 rkl (vegaanista) kalakastiketta
  • 1 dl suolapähkinöitä

Proteiinin paistamiseen

  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 paketti prässättyä tofua tai kasvisryynimakkaraa tofu kuutioituna tai makkara viipaloituna

Ohjeet

  • Jos käytät tofua, laita se aluksi prässäytymään. Jos käytät kotitekoista massamancurryjauhetta, valmista se ensimmäisenä (ks. erillinen resepti).
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipuli ja currytahna. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää sitten munakoisokuutiot, ja jatka paistamista kunnes munakoiso pehmenee vähän - noin 3 minuutin ajan.
  • Lisää perunat, vesi, suola ja kookosmaito. Anna padan kiehua miedosti poreillen noin 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Padan kiehumista odotellessasi paista kasvismakkarat tai tofu pannulla. Jätä odottamaan hetkeksi.
  • Lisää curryn joukkoon sokeri, tamarinditahna, kalakastike, suolapähkinät ja paistetut kasvismakkarat (tai tofu). Tarkista maku. Lisää sokeria, kalakastiketta ja tamarindikastiketta omien mieltymystesi mukaan. Anna padan poreilla miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku vielä kerran lopuksi.

Lisätietoa

Tarjoa massaman-curry riisin ja höyrytettyjen papujen kanssa. Myös aasialainen raastesalaatti tai vietnamilainen kasvispikkelssi sopii hyvin yhteen tämän kanssa.