Helppo kasvislisuke, kun kokkaat kiinalaista ruokaa.
Ainekset
1kurkku
Kastikeainekset
1rkl(vaaleaa) soijakastikettaaloita vähemmällä määrällä, esim. 1 tl
1tlsokeria
2tlriisiviinietikkaa
1tlchiliöljyäesimerkiksi kotitekoista
1valkosipulin kynsipieneksi hienonnettu
Ohjeet
Leikkaa kurkku puoliksi. Moukaroi kurkun puolikkaita kuoripuolelta veitsen hamarapuolella. Ei niin paljon, että kuori menisi rikki, mutta kuitenkin sen verran, että kurkussa alkaa olla jo selvästi muhjuisuutta.
Pilko moukaroitu kurkku suupaloiksi ja laita ne pieneen kulhoon.
Sekoita kastikeainekset yhteen ja kaada ne kurkun päälle. Sekoita kurkku ja kastike. Anna maustua hetki ennen tarjoilua huoneenlämmössä.
Lisätietoa
Jos sinulla on kotitekoista chiliöljyä, voit käyttää sitä tässä reseptissä. Myös pari pisaraa seesaminsiemenöljyä sopii kastikkeeseen erinomaisesti.