Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kiinalaiset mäiskykurkut

Helppo kasvislisuke, kun kokkaat kiinalaista ruokaa.

Ainekset

  • 1 kurkku

Kastikeainekset

  • 1 rkl (vaaleaa) soijakastiketta aloita vähemmällä määrällä, esim. 1 tl
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl chiliöljyä esimerkiksi kotitekoista
  • 1 valkosipulin kynsi pieneksi hienonnettu

Ohjeet

  • Leikkaa kurkku puoliksi. Moukaroi kurkun puolikkaita kuoripuolelta veitsen hamarapuolella. Ei niin paljon, että kuori menisi rikki, mutta kuitenkin sen verran, että kurkussa alkaa olla jo selvästi muhjuisuutta.
  • Pilko moukaroitu kurkku suupaloiksi ja laita ne pieneen kulhoon.
  • Sekoita kastikeainekset yhteen ja kaada ne kurkun päälle. Sekoita kurkku ja kastike. Anna maustua hetki ennen tarjoilua huoneenlämmössä.

Lisätietoa

Jos sinulla on kotitekoista chiliöljyä, voit käyttää sitä tässä reseptissä.
Myös pari pisaraa seesaminsiemenöljyä sopii kastikkeeseen erinomaisesti.