Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vihreä curry tofulla ja kasviksilla.

Huumaavan hyvä thaicurry. Vaihtele kasviksia sesongin mukaan.
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 15 minutes
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 200 g tofua
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 rkl kotitekoista currytahnaa tai 2 rkl valmista vihreää currytahnaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 paprika kuutioituna
  • puolikas kesäkurpitsa (pieni)
  • 2,5 dl pakastepapuja
  • 2 rkl kalakastiketta tai vegaanista kalakastiketta
  • 2 tl tummaa sokeria
  • 1 dl thaibasilikan lehtiä vapaaehtoinen - jos on.

Ohjeet

  • Aloita painelemalla ylimääräinen vesi pois tofusta. Kuumenna öljy kattilassa ja paista tofukuutiot keskilämmöllä kullanruskeiksi. Lisää currytahna ja sekoita hyvin.
  • Lisää pataan kookosmaito, kasvikset, kalakastike ja sokeri. Jos kasvikset eivät pysy pinnan alapuolella, lisää vähän vettä. Kuumenna pataa kunnes se alkaa poreilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 5-7 minuuttia.
  • Tarkista padan maku. Lisää tarvittaessa kalakastiketta. Sekoita lopuksi thaibasilikan lehdet mukaan. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Lisätietoa

  • Voit korvata kasvikset mieleisilläsi - esimerkiksi kaalilla (pidennä silloin vähän haudutusaikaa), munakoisolla tai parsakaalilla.