Monikäyttöinen relissi, jolle on jääkaapissa aina käyttöä. Ohjeesta tulee noin 8 dl relissiä.
Valmisteluun 10 minutesminutes
Odotusaika 1 hourhour20 minutesminutes
Ainekset
n. 400glanttua tai daikonia tai nauristaohueksi suikaloituna
2keskikokoista porkkanaaohueksi suikaloituna
1tlsuolaa
2 tl & 1,2 dlsokeria
1,2dlväkiviinaetikkaa
4dlkädenlämpöistä vettä
Ohjeet
Leikkaa porkkana ja juurekset hyvin ohuiksi, tulitikkumaisiksi tikuiksi.
Laita kasvikset kulhoon (mielellään ei metalliseen) ja ripottele päälle suola ja 2 tl sokeria. Hiero kasviksia ja mausteita hyvin yhteen, jotta kasvisten rakenne vähän rikkoontuu, noin parin minuutin ajan. Jätä kulho odottamaan 20 minuutiksi.
Valmista tällä välin liemi sekoittamalla kulhossa 1,2 dl sokeria, vesi ja suola yhteen. Puhdista 1 litran kokoinen säilykeastia, tai useampi pienempi purkki.
Kun aika on kulunut, tarkista että vihannekset ovat pehmenneet tarpeeksi: jos naurista taivuttaa, sen ei pitäisi katketa. Painele kasvikset lasipurkkeihin/lasipurkkiin ja kaada pikkelöintineste päälle. Kaada ylimääräinen neste pois.
Anna säilykkeiden odottaa ainakin tunti ennen niiden tarjoamista (huoneenlämmössä tai jääkaapissa, riippuu mistä tykkäät). Säilytä jääkaapissa.
Lisätietoa
Ota vihanneksia purkista aina vain puhtaalla ottimella.
Säilyke säilyy hyvänä jääkaapissa kuukauden ajan.
Nguyen antaa ohjeena, että jos pikkelssi alkaa vanhetessaan tuoksua, pidä kantta auki noin 15 minuutin ajan, jonka jälkeen sitä voi taas käyttää, jos se muuten tuntuu ihan kurantilta.
Voit käyttää reseptiin myös retiisiä, tällöin vihanneksista tulee kauniin punaisia.