Go Back
vietnamilainen kasvispikkelssi
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vietnamilaiset pikkelöidyt vihannekset

Monikäyttöinen relissi, jolle on jääkaapissa aina käyttöä. Ohjeesta tulee noin 8 dl relissiä.
Valmisteluun 10 minutes
Odotusaika 1 hour 20 minutes

Ainekset

  • n. 400 g lanttua tai daikonia tai naurista ohueksi suikaloituna
  • 2 keskikokoista porkkanaa ohueksi suikaloituna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl & 1,2 dl sokeria
  • 1,2 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl kädenlämpöistä vettä

Ohjeet

  • Leikkaa porkkana ja juurekset hyvin ohuiksi, tulitikkumaisiksi tikuiksi.
  • Laita kasvikset kulhoon (mielellään ei metalliseen) ja ripottele päälle suola ja 2 tl sokeria. Hiero kasviksia ja mausteita hyvin yhteen, jotta kasvisten rakenne vähän rikkoontuu, noin parin minuutin ajan. Jätä kulho odottamaan 20 minuutiksi.
  • Valmista tällä välin liemi sekoittamalla kulhossa 1,2 dl sokeria, vesi ja suola yhteen. Puhdista 1 litran kokoinen säilykeastia, tai useampi pienempi purkki.
  • Kun aika on kulunut, tarkista että vihannekset ovat pehmenneet tarpeeksi: jos naurista taivuttaa, sen ei pitäisi katketa. Painele kasvikset lasipurkkeihin/lasipurkkiin ja kaada pikkelöintineste päälle. Kaada ylimääräinen neste pois.
  • Anna säilykkeiden odottaa ainakin tunti ennen niiden tarjoamista (huoneenlämmössä tai jääkaapissa, riippuu mistä tykkäät). Säilytä jääkaapissa.

Lisätietoa

  • Ota vihanneksia purkista aina vain puhtaalla ottimella.
  • Säilyke säilyy hyvänä jääkaapissa kuukauden ajan. 
  • Nguyen antaa ohjeena, että jos pikkelssi alkaa vanhetessaan tuoksua, pidä kantta auki noin 15 minuutin ajan, jonka jälkeen sitä voi taas käyttää, jos se muuten tuntuu ihan kurantilta.
  • Voit käyttää reseptiin myös retiisiä, tällöin vihanneksista tulee kauniin punaisia.