Go Back
vietnamilainen nuudelisalaatti
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vietnamilainen nuudelisalaatti tofulla ja kasviksilla

Annoksia 3

Ainekset

  • 1 blokki tofua n. 250 grammaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • ruokaöljyä 1 rkl nuudeleiden sekaan ja 1-2 rkl tofun paistamiseen
  • 2-3 levyä riisinuudeleita esim. mamas
  • Kasviksia yhteensä n. 3-5 dl esimerkiksi: 2-3 dl kaaliraastetta, 2 isoa porkkanaa ja 1 kurkku viipaloituna tulitikkujen kokoon
  • 1 dl tuoretta minttua lisäksi tai korvaa: 1 dl korianteria

Tofun marinadi

  • 2 sitruunaruohon vartta
  • 2 rkl kalakastiketta tai vegaanista kalakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl ruokaöljyä

Nuoc cham –kastike

  • 0,8 dl kalakastiketta vai vegaanista kalakastiketta
  • 0,6 dl sokeria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 limetin mehu yht. 0,6 dl
  • 2 chiliä ilman siemeniä maun mukaan
  • 2 rkl vettä

Ohjeet

  • Laita tofu hetkeksi prässiin talouspaperien väliin painon alle. Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten.
  • Paahda cashew-pähkinät pannulla nopeasti ja nosta jäähtymään.
  • Leikkaa sitruunaruohoista vihreät osat, ja kuori kovat osat pois.  Hienonna pieneksi. Yhdistä tofun marinadiainekset: sitruunaruoho, kalakastike, sokeri, valkosipuli ja 1 rkl öljyä. Sekoita tofu ja marinadi yhteen.
  • Keitä riisinuudelit pakkauksen mukaan: mun käyttämässä laadussa niiden annettiin liota 3 minuuttia kiehuneessa vedessä. Sen jälkeen valuta riisinuudelit siivilässä ja huuhtele kylmässä vedessä. Tee tämä huolella! Tarkoituksena on varmistaa, etteivät nuudelit klimppiydy. Kuivaa nuudelit ja sekoita mukaan 1-2 rkl ruokaöljyä varmistaaksesi, etteivät ne tartu toisiinsa.
  • Pilko ja valmistele vihannekset ja sekoita ne kulhossa yhteen. Nosta odottamaan.
  • Paista marinoitu tofu joko pannussa tai grillissä. Nosta jäähtymään.
  • Tee nuoc cham –kastike. Sekoita kalakastike, sokeri, valkosipuli, limetti, chilit ja vesi pienessä purkissa ravistaen, kunnes sokeri on liuonnut. Pienen purkin voit ottaa mukaan piknikille erikseen.
  • Kun tofu on jäähtynyt vähän, yhdistä ainekset: jokaisen purkin pohjalle aluksi riisinuudeleita, sen päälle kasviksia, sen jälkeen tofu ja päälle minttu ja rouhitut pähkinät. Pakkaa eväskoriin kastikkeen ja syömäpuikkojen kanssa.

Lisätietoa

Annoksen voi tehdä tarvittaessa etukäteen jo edellisenä iltana.