Pilko sipuli ja tomaatti hienoiksi. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa raastinraudan karkealla puolella.
Lisää mausteet mukaan. Hienonna tuore tilli (tai lehtipersilja) varsineen. Lisää tilli, kuivattu minttu ja mustapippuri kasvisraasteen sekaan. Lisää joukkoon 2 tl suolaa ja kääntele suola tasaisesti kasvisraasteen sekaan. JÄTÄ RAASTESEOS ODOTTAMAAN 15 MINUUTIKSI.
Odottaessasi raasteen suolautumista valmistele kikherneet. Valuta kikherneiden neste pois ja muussaa ne esimerkiksi tehosekottimella. Älä ole liian tarkka: on hyvä, jos tahna jää aika karkeaksi.
Kun raaste on maustunut puoli tuntia, puristele sitä saadaksesi raasteesta pois mahdollisimman paljon kosteutta. Kaada ylimääräinen neste pois. Jätä raaste hetkeksi (n. 2 min odottamaan) kulhoon ja purista sitä vielä toisenkin kerran, jotta saisit lopunkin ylimääräisen veden pois.
Lisää kikhernetahna maustetun kasvisraasteen joukkoon. Lisää mukaan korppujauhot. JÄTÄ SEOS TAAS ODOTTAMAAN HETKEKSI, N. 5 MINUUTTIA, jotta korppujauhot ehtivät vähän imeä nestettä. Voit tehdä taikinan tähän vaiheeseen etukäteen jo reilusti ennen paistamista. Tarkista taikinan maku - lisää suolaa tai pippuria, jos maku ei miellytä. Taikinan tulisi pysyä hyvin kasassa.
Muotoile taikinasta pienehköjä, litteitä pihvejä ja jätä ne lautaselle odottamaan.
Aloita pihvien paistaminen. Varaa valmiille pihveille lautanen, jossa on talouspaperia päällä. Voit käyttää tähän apuna myös paistoritilää, jos sinulla sattuu olemaan sellainen helposti käsillä. Lisää öljy paistinpannuun ja kuumenna öljy suhteellisen lämpimäksi, noin 170 asteeseen. Öljyä tulee olla noin 1 cm pannun pohjalla, sen verran, että puolet kasvispihveistä tulevat peitetyiksi.
Laita kasvispihvejä pannulle ja paista niitä noin 2-3 minuuttia / puoli kunnes ne ovat kullanruskeita. Käännä pihvit ja paista ne toiseltakin puolelta.
Kun pihvit on paistettu molemmilta puolilta, ota ne pois pannulta ja valuta ne talouspaperin päällä. Jatka paistamista, kunnes kaikki pihvit ovat valmiita. Koristele halutessasi tilli- tai persiljasilpulla.