Aloita valmistamalla currytahna. Paahda juustokuminan ja korianterinsiemeniä pannulla noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet aromaattisiksi. Lisää ne ja kaikki muut currytahnan ainekset joko mortteliin tai tehosekoittimeen. Anna käydä kunnes seos on tasainen. Lusikoi tahna pois laitteesta kulhoon odottamaan.
Laita soijapalat hetkeksi turpoamaan. Laita soijapalat kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle, lisää kasvisliemijauhe ja sekoita hyvin. Jätä odottamaan.
Siirry seuraavaksi curryn tekemiseen. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää hienoksi suikaloitu sipuli. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on kunnolla ruskistunut, noin 7-8 minuuttia. Lisää sitten currytahna ja chilit. Sekoittele, kunnes currytahna on sekoittunut tasaisesti pannulle, noin minuutin ajan.
Valuta vesi pois soijapaloista ja lisää ne curryn joukkoon. Lisää myös kikherneet, kookosmaito, puolet mantelilastuista.
Anna curryn poreilla keskilämmöllä n. 30 minuutin ajan. Pidä kantta kiinni ja sekoittele currya ajoittain. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää hieman vettä joukkoon. Tarkista maku vielä lopuksi, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Tarjoa curry riisin, jugurtin ja sitruunaviipaleen kanssa kanssa. Voit koristella annokset myös parilla korianterinlehdelle.
Lisätietoa
Voit korvata soijapalat 200 grammalla tofua. Prässää tofua hetken aikaa talouspaperin välissä ja lisää se samaan aikaan kikherneiden kanssa.