Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vegaaninen tikka masala

Jamie Oliverin reseptillä tehty curryresepti. Jos haluat oikaista, käytä valmista tikka masala -tahnaa.
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 45 minutes
Aikaa yhteensä 1 hour

Ainekset

Tikka masala -tahna

  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 2 kynttä valkosipulia kuorittuna
  • 5 cm kokoinen pala inkivääriä
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl savupaprikaa
  • 2 tl garam masala -jauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tuoretta chiliä siemenineen
  • pieni nippu korianteria vapaaehtoinen, itse en käytä
  • 4 rkl kookoshiutaleita
  • 2 rkl manteleita rouhittu karkeaksi

Curryainekset

  • 2 dl kuivattuja soijapaloja
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 4 dl kiehuvan kuumaa vettä (vedenkeittimestä)
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia pieneksi hienonnettuna
  • 1 chili, siemenineen jos haluat
  • 1 annos ylläolevaa currytahnaa tai 150 g valmista tikka masala -tahnaa (esim. Patak)
  • 1 tölkki (400 g) kikherneitä valutettuna
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 dl mantelilastuja koristeluun
  • 2 dl vegaanista turkkilaista jugurttia tarjoiluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Aloita valmistamalla currytahna. Paahda juustokuminan ja korianterinsiemeniä pannulla noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet aromaattisiksi. Lisää ne ja kaikki muut currytahnan ainekset joko mortteliin tai tehosekoittimeen. Anna käydä kunnes seos on tasainen. Lusikoi tahna pois laitteesta kulhoon odottamaan.
  • Laita soijapalat hetkeksi turpoamaan. Laita soijapalat kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle, lisää kasvisliemijauhe ja sekoita hyvin. Jätä odottamaan.
  • Siirry seuraavaksi curryn tekemiseen. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää hienoksi suikaloitu sipuli. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on kunnolla ruskistunut, noin 7-8 minuuttia. Lisää sitten currytahna ja chilit. Sekoittele, kunnes currytahna on sekoittunut tasaisesti pannulle, noin minuutin ajan.
  • Valuta vesi pois soijapaloista ja lisää ne curryn joukkoon. Lisää myös kikherneet, kookosmaito, puolet mantelilastuista.
  • Anna curryn poreilla keskilämmöllä n. 30 minuutin ajan. Pidä kantta kiinni ja sekoittele currya ajoittain. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää hieman vettä joukkoon. Tarkista maku vielä lopuksi, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Tarjoa curry riisin, jugurtin ja sitruunaviipaleen kanssa kanssa. Voit koristella annokset myös parilla korianterinlehdelle.

Lisätietoa

Voit korvata soijapalat 200 grammalla tofua. Prässää tofua hetken aikaa talouspaperin välissä ja lisää se samaan aikaan kikherneiden kanssa.