Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Vahva ja hapanimelä kiinalainen wokkikastike

Helppotekoinen kastike vahvojen makujen ystävälle

Ainekset

Kastike

  • 1,5 rkl sokeria
  • 2 rkl kiinalaista riisiviiniä
  • 1,5 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl mustaa riisiviinietikkaa (Chinkiang)
  • 1 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 tl tummaa soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maizenaa sekoitettuna pieneen määrään vettä

Paistettavat ainekset

  • kourallinen cashew-pähkinöitä
  • 2,5 rkl ruokaöljyä
  • 200 g tofua
  • 4-5 dl paloiteltuja kasviksia esimerkiksi: paprikaa, porkkanasuikaleita ja sieniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä tai hienonnettua kevätsipulia koristeluun

Ohjeet

  • Laita tofu prässäytymään talouspaperin väliin.
  • Tee aluksi kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Jätä odottamaan. Varaa annoksen tarjoiluastia jo valmiiksi esille.
  • Paahda seuraavaksi pähkinät kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet vähän tummaa väriä. Nosta lautaselle odottamaan.
  • Kuumenna 1,5 rkl ruokaöljyä kuumalla pannulla. Paista kuivatut tofukuutiot rapeiksi ja nosta ne lautaselle odottamaan.
  • Kuumenna 1 rkl ruokaöljyä. Paista kasvikset kunnes ne ovat rapeita. Jos sinulla on paljon kasviksia tai ne ovat kosteita (esimerkiksi sienet), paista kasvikset useammassa erässä.
  • Kaada kastike kasvisten joukkoon. Kuumenna, kunnes seos kuplii. Lisää pöydällä odottavat tofu ja pähkinät kastikkeen mukaan. Sekoita nopeasti ja nosta pannu pois liedeltä. Lusikoi annos tarjoilulautaselle tarjolle. Koristele halutesasi seesaminsiemenillä tai kevätsipuleilla.