Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Unkarilainen paprika-linssipata

Lecsósta vaikutteita saanut syksyinen pataruoka
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 1 hour
Aikaa yhteensä 1 hour 15 minutes
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä tai auringonkukkaöljyä
  • 3 sipulia ohueksi suikaloituna
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl paprikajauhetta (mielellään makea savupaprikajauhe)
  • 0,5 tl cayennepippuria tai maun mukaan
  • 3 paprikaa (keltaisia tai punaisia) suikaloituna
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2,5 dl vihreitä linssejä huuhdeltuna
  • 1 tomaattimurskapurkki vettä
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • mustapippuria

Ohjeet

  • Ota iso pata ja kuumenna öljy siinä. Lisää sipulit ja kuullota keskilämmöllä noin 6-7 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  • Lisää valkosipuli, paprikajauhe, cayennepippuri sekä pilkotut paprikat. Jatka kuullottamista keskilämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes paprikat alkavat olla makeita ja pehmeitä.
  • Huuhtele linssit siivilässä. Lisää ne padan joukkoon. Lisää mukaan myös purkki tomaattimurskaa sekä purkillisen verran vettä. Mausta suolalla.
  • Anna padan poreilla keskilämmöllä kunnes suurin osa vedestä on haihtunut ja linssit ovat sopivan pehmeitä. Sekoittele aika ajoin. Linssien kypsymisessä kestää noin 25-30 minuuttia. Jos vettä haihtuu liiaksi, lisää vielä pieni määrä vettä mukaan. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan.
  • Tarjoa kuumana hyvän leivän kanssa.

Lisätietoa

Voit tarjota ruoan myös polentan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 
Jos ruokaa jää ylitse, se toimii erinomaisesti keittopohjana. Kuullota tällöin alkuun vähän salottisipulia ja valkosipulia pannulla, lisää sitten jäljellejäänyt pata, kasvislientä, pari kourallista pientä pastaa sekä  jotain kasviksia. Mausta suolalla ja lisää ehkä vähän paprikajauhetta. Keitä kunnes pasta on valmista ja nosta tarjolle.