Ota iso pata ja kuumenna öljy siinä. Lisää sipulit ja kuullota keskilämmöllä noin 6-7 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia.
Lisää valkosipuli, paprikajauhe, cayennepippuri sekä pilkotut paprikat. Jatka kuullottamista keskilämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes paprikat alkavat olla makeita ja pehmeitä.
Huuhtele linssit siivilässä. Lisää ne padan joukkoon. Lisää mukaan myös purkki tomaattimurskaa sekä purkillisen verran vettä. Mausta suolalla.
Anna padan poreilla keskilämmöllä kunnes suurin osa vedestä on haihtunut ja linssit ovat sopivan pehmeitä. Sekoittele aika ajoin. Linssien kypsymisessä kestää noin 25-30 minuuttia. Jos vettä haihtuu liiaksi, lisää vielä pieni määrä vettä mukaan. Mausta mustapippurilla oman maun mukaan.
Tarjoa kuumana hyvän leivän kanssa.
Lisätietoa
Voit tarjota ruoan myös polentan, riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Jos ruokaa jää ylitse, se toimii erinomaisesti keittopohjana. Kuullota tällöin alkuun vähän salottisipulia ja valkosipulia pannulla, lisää sitten jäljellejäänyt pata, kasvislientä, pari kourallista pientä pastaa sekä jotain kasviksia. Mausta suolalla ja lisää ehkä vähän paprikajauhetta. Keitä kunnes pasta on valmista ja nosta tarjolle.