Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Turkkilainen linssikeitto punaisista linsseistä

Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana pilkottu pieniksi kuutioiksi
  • 1 peruna pilkottu pieniksi kuutioiksi
  • 1 litra kuumaa vettä
  • 1 rkl pitkäjyväistä riisiä huuhdeltuna ja kuivattuna
  • 250 g punaisia linssejä huuhdeltuna
  • 1 rkl voita korvaa oliiviöljyllä, jos haluat vegaanisen keiton
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan

Krutongit

  • 3-4 siivua vaaleaa, vähän kuivahtanutta leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä

Koristeluun

  • 1 rkl turkkilaista pul biber -jauhetta tai paprikajauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sitruunalohkoja tarjoa ohessa

Ohjeet

  • Kuullota sipulia, porkkanoita ja perunoita oliiviöljyssä noin 2 minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon linssit, riisi ja vesi. Kuumenna vesi ja anna kehua keskilämmöllä noin 30-35 minuutin ajan, kunnes kaikki ainekset ovat ihanan pehmeitä. Jos keittoon tulee vaahtoa pinnalle, kuori se pois. Sekoittele keittoa muutaman kerran kiehumisen aikana. Lisää tarvittaessa vettä
  • Odottaessasi keiton valmistumista paista krutongit. Paahda pannulla keskilämmöllä oliiviöljyä ja leipäkuutioita, kunnes krutongit ovat saaneet vähän väriä, noin 2-3 minuuttia.
  • Kun keitto on valmis, mausta se sitruunamehulla, voilla ja juustokuminalla. Lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
  • Valmista erillisessä pannussa mausteöljy: kuumenna oliiviöljyä keskilämmölle ja lisää chilijauhe (tai paprikajauhe) sekaan. Sekoita mausteöljy keiton sekaan.
  • Tarjoa keitto annoslautasista, koristellen jokainen annos krutongeilla. Tarjoa sitruunaviipaleen kanssa.