Kuullota sipulia, porkkanoita ja perunoita oliiviöljyssä noin 2 minuutin ajan.
Lisää joukkoon linssit, riisi ja vesi. Kuumenna vesi ja anna kehua keskilämmöllä noin 30-35 minuutin ajan, kunnes kaikki ainekset ovat ihanan pehmeitä. Jos keittoon tulee vaahtoa pinnalle, kuori se pois. Sekoittele keittoa muutaman kerran kiehumisen aikana. Lisää tarvittaessa vettä
Odottaessasi keiton valmistumista paista krutongit. Paahda pannulla keskilämmöllä oliiviöljyä ja leipäkuutioita, kunnes krutongit ovat saaneet vähän väriä, noin 2-3 minuuttia.
Kun keitto on valmis, mausta se sitruunamehulla, voilla ja juustokuminalla. Lisää suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
Valmista erillisessä pannussa mausteöljy: kuumenna oliiviöljyä keskilämmölle ja lisää chilijauhe (tai paprikajauhe) sekaan. Sekoita mausteöljy keiton sekaan.
Tarjoa keitto annoslautasista, koristellen jokainen annos krutongeilla. Tarjoa sitruunaviipaleen kanssa.