Tämä kastike saa potkua punaisesta currytahnasta ja chilihillosta
Genre dippikastikkeet
Annoksia 5dl
Ainekset
1,5dlmaapähkinävoita
1tölkkikookosmaitoa
1rklpunaista currytahnaa
1 rkl thaimaalaista chilihilloa (Sweet Chile jam)
2rklruskeaa sokeria
2 tlkalakastikettatai no-fish saucea
1rkl limettimehua
(loraus chili crisp -öljyä päälle)halutessasi
Ohjeet
Kaada puolet kookosmaidosta kattilaan ja kiehauta. Kun kookosrasva alkaa erottua (tässä menee n. 2 minuuttia), lisää currytahna ja chilihillo. Kiehauta kunnes kattilasta alkaa tulla ihana aromi ja ainekset ovat sekoittuneet, noin yksi minuutti.
Lisää ruskea sokeri, kalakastike ja maapähkinävoi sekä loput kookosmaidosta. (ÄLÄ LISÄÄ LIMETTIÄ VIELÄ.) Anna seoksen jälleen kiehahtaa. Sekoittele koko ajan kunnes kastike alkaa sakeutua - tässä menee n. 2-3 minuuttia.
Nosta kastike liedeltä, ja lisää nyt limetin mehu. Tarkista maku. Jos kastike ei tunnu vielä tarpeeksi tuliselta, lisää päälle pieni loraus chiliöljyä.