Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Tulinen sataykastike

Tämä kastike saa potkua punaisesta currytahnasta ja chilihillosta
Genre dippikastikkeet
Annoksia 5 dl

Ainekset

  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl thaimaalaista chilihilloa (Sweet Chile jam)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 2 tl kalakastiketta tai no-fish saucea
  • 1 rkl limettimehua
  • (loraus chili crisp -öljyä päälle) halutessasi

Ohjeet

  • Kaada puolet kookosmaidosta kattilaan ja kiehauta. Kun kookosrasva alkaa erottua (tässä menee n. 2 minuuttia), lisää currytahna ja chilihillo. Kiehauta kunnes kattilasta alkaa tulla ihana aromi ja ainekset ovat sekoittuneet, noin yksi minuutti.
  • Lisää ruskea sokeri, kalakastike ja maapähkinävoi sekä loput kookosmaidosta. (ÄLÄ LISÄÄ LIMETTIÄ VIELÄ.) Anna seoksen jälleen kiehahtaa. Sekoittele koko ajan kunnes kastike alkaa sakeutua - tässä menee n. 2-3 minuuttia.
  • Nosta kastike liedeltä, ja lisää nyt limetin mehu. Tarkista maku. Jos kastike ei tunnu vielä tarpeeksi tuliselta, lisää päälle pieni loraus chiliöljyä.