Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Tomaatti-persikka-maissisalaatti

Hedelmäinen salaatti, jossa loistavat useat kesän vihannekset
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 1 punasipuli ohueksi viipaloituna
  • 5-6 persikkaa tai nektariinia yhteensä noin 500 g, poista siemenet ja kuutioi isohkoiksi (n, 2,5 cm) kuutioiksi
  • 500 g tomaatteja poista kannat ja kuutioi n. 2,5 cm -kokoisiksi kuutioiksi
  • 1,5 dl tölkkimaissia tai 2 tuoretta maissia, ks. alta
  • 2-3 dl kikherneitä (purkista, valutettuna) (tai fetajuustoa - jos käytät sitä, lisää se salaattiin lopuksi)
  • kourallinen tuoreita yrttejä esimerkiksi basilikaa tai minttua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl viinietikkaa esimerkiksi valkoviinietikka tai sherryviinietikka
  • n. 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria pari rouhaisua

Ohjeet

  • Viipaloi sipuli ohueksi viipaleiksi. Laita ne likoamaan astiaan kylmässä vedessä, ainakin 10 minuutiksi. Valmista sillä aikaa muu salaatti.
  • Sekoita kulhossa persikat, maissi, tomaatit, kikherneet ja yrtit. Sekoita öljy, etikka, suola ja pippuri aluksi erillisessä astiassa yhteen ja kaada se sitten salaatin päälle. Lisää mukaan valutetut sipulit. Sekoita salaatti hyvin ja siirrä kuljetuskulhoon. Jos käytät salaattiin fetajuustoa, murusta se lopussa salaatin päälle. Sulje kulho hyvin ja ota se mukaasi kun suuntaat ovesta ulos.

Lisätietoa

Jos löydät jostakin tuoretta maissia, käytä sitä ihmeessä tähän! Esikeitä kaksi maissia kattilassa (suolatussa vedessä) noin 5 minuutin ajan. Leikkaa maissijyvät irti tähkistä, kun ne ovat vähän viilenneet.
Salaatti ei kestä kovin hyvin säilytystä, joten se kannattaa tehdä vasta vähän ennen retkelle lähtöä.
Käytin tässä kikherneitä, sillä olin seurassa, jossa ei ollut fetajuuston ystäviä. Suolaisempien makujen ystävälle suosittelen kikherneiden korvaamista fetajuustolla.