Hedelmäinen salaatti, jossa loistavat useat kesän vihannekset
Annoksia 4annosta
Ainekset
1punasipuliohueksi viipaloituna
5-6persikkaa tai nektariiniayhteensä noin 500 g, poista siemenet ja kuutioi isohkoiksi (n, 2,5 cm) kuutioiksi
500gtomaattejapoista kannat ja kuutioi n. 2,5 cm -kokoisiksi kuutioiksi
1,5dltölkkimaissiatai 2 tuoretta maissia, ks. alta
2-3dlkikherneitä (purkista, valutettuna)(tai fetajuustoa - jos käytät sitä, lisää se salaattiin lopuksi)
kourallinentuoreita yrttejäesimerkiksi basilikaa tai minttua
3rkloliiviöljyä
2tlviinietikkaaesimerkiksi valkoviinietikka tai sherryviinietikka
n. 0,5tlsuolaa
mustapippuriapari rouhaisua
Ohjeet
Viipaloi sipuli ohueksi viipaleiksi. Laita ne likoamaan astiaan kylmässä vedessä, ainakin 10 minuutiksi. Valmista sillä aikaa muu salaatti.
Sekoita kulhossa persikat, maissi, tomaatit, kikherneet ja yrtit. Sekoita öljy, etikka, suola ja pippuri aluksi erillisessä astiassa yhteen ja kaada se sitten salaatin päälle. Lisää mukaan valutetut sipulit. Sekoita salaatti hyvin ja siirrä kuljetuskulhoon. Jos käytät salaattiin fetajuustoa, murusta se lopussa salaatin päälle. Sulje kulho hyvin ja ota se mukaasi kun suuntaat ovesta ulos.
Lisätietoa
Jos löydät jostakin tuoretta maissia, käytä sitä ihmeessä tähän! Esikeitä kaksi maissia kattilassa (suolatussa vedessä) noin 5 minuutin ajan. Leikkaa maissijyvät irti tähkistä, kun ne ovat vähän viilenneet.Salaatti ei kestä kovin hyvin säilytystä, joten se kannattaa tehdä vasta vähän ennen retkelle lähtöä.Käytin tässä kikherneitä, sillä olin seurassa, jossa ei ollut fetajuuston ystäviä. Suolaisempien makujen ystävälle suosittelen kikherneiden korvaamista fetajuustolla.