Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Tom yam -kasviskeitto

Rakastettu thai-kasviskeitto
Genre Keitot
Keittiö aasialainen
Annoksia 2

Ainekset

  • 1 l kasvislientä ks. vihje
  • 7 limetinlehteä hakattuna ja revitty karkeasti
  • 1 sitruunaruohon varsi leikattu n. 1 cm kokoisiksi viipaleiksi ja puinen varsiosa poistettuna
  • 3 rkl Thai-chilihilloa (nam prik pao)
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 4-5 pientä punaista chiliä viipaloituna, siemenineen

Keiton kasvikset

  • n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
  • 2-3 dl kirsikkatomaatteja tai puolikas punainen paprika
  • puolikas parsakaali leikattu kukintojen mukaisesti
  • porkkanoita ohueksi suikaloituna
  • 2-3 dl vihreitä papuja (pakaste) tai: 200 g tofua kuutioituna

Lisää lopuksi

  • 2,5 dl soijamaitoa tai tavallista maitoa tai kasviskermaa
  • 2 limetin mehu
  • 3-4 korianterin vartta koristeluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Kuumenna kasvisliemi miedosti poreilevaksi. Lisää limetinlehdet, sitruunaruoho, thai-chilihillo, kalakastike ja chilit. Keitä noin 10 minuutin ajan.
  • Jos et halua lopulliseen keittoon yrttejä, siivilöi ne nyt pois. Lisää herkkusienet, paprika, parsakaali ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Jos käytät tofua, lisää se mukaan vasta keittämisen loppuvaiheessa.
  • Sekoita maito joukkoon. Anna kuumentua vähän, mutta älä päästä kiehumaan asti - keitto leikkaantuu helposti. Sekoita joukkoon limetinmehu. Lisää kalakastiketta oman maun mukaan. Koristele korianterilla ja nosta tarjolle

Lisätietoa

  • Tämän keiton voi tehdä joko tavalliseen kasvisliemeen tai käyttämällä kombu-merilevää. Jos käytät kombu-merilevää, keitä 15x15 cm -kokoista palaa vedessä n. 15 minuuttia. Jos suosit tavallista kasvislientä, voit käyttää vaikkapa valmista kasvisliemifondinappia tai kasvisliemijauhetta.