Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Thaimaalainen detox-kaalikeitto

Pepper Thain hauska kaalikeitto
Liedellä 50 minutes
Annoksia 12 annosta

Ainekset

  • 1-2 rkl neutraalia ruokaöljyä
  • 4 kynttä valkosipulia hienonnettuna
  • 1 punasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 4 cm pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
  • puolikas vihreä kaali (yhteensä n. 1 litra suikaloituna) suikaloituna ja ilman kantaa
  • 2 isoa porkkanaa ohuina pitkinä viipaleina
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 2 litraa kasvislientä
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl vasta rouhittua mustapippuria
  • 0,5 tl chilijauhetta (tai oman maun mukaan)
  • 1 kurkku kuutioina tai ohuina pitkinä viipaleina
  • 6 retiisiä ohuina viipaleina
  • 200 g vihreitä pakastepapuja (esikeitetty)
  • pari oksaa korianteria tai lehtipersiljaa koristeluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Kuumenna öljy kattilassa keskilämmölle. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä kunnes ne ovat kuullottuneet vähän, noin 1-2 minuutin ajan. Lisää sienet, ja jatka paistamista noin 3-4 minuuttia.
  • Lisää kaali, porkkana, tomaattimurska, kasvisliemi, soijakastike, viinietikka, mustapippuri ja chili. Sekoita. Anna keiton porista noin 20 minuuttia.
  • Lisää keittoon mukaan kurkku, retiisi ja vihreät (pakaste)pavut. Keitä vielä noin 10-20 minuutin ajan, kunnes kaali on pehmeää, mutta kasviksissa on vielä vähän rakennetta. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai chiliä.
  • Nosta keitto pois liedeltä. Annostele keitto lautasille. Koristele lautaset lehtipersiljalla tai korianterilla juuri ennen tarjoilua.

Lisätietoa

Voit käyttää reseptiin myös tuoreita vihreitä papuja. Lisää ne silloin mukaan samaan aikaan kaalin kanssa.