puolikasvihreä kaali (yhteensä n. 1 litra suikaloituna)suikaloituna ja ilman kantaa
2isoaporkkanaaohuina pitkinä viipaleina
1tölkki tomaattimurskaa
2litraakasvislientä
1rklvaaleaa soijakastiketta
1rklomenaviinietikkaa
1tlvasta rouhittua mustapippuria
0,5tlchilijauhetta (tai oman maun mukaan)
1kurkkukuutioina tai ohuina pitkinä viipaleina
6retiisiäohuina viipaleina
200gvihreitä pakastepapuja(esikeitetty)
pari oksaakorianteria tai lehtipersiljaakoristeluun, vapaaehtoinen
Ohjeet
Kuumenna öljy kattilassa keskilämmölle. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä kunnes ne ovat kuullottuneet vähän, noin 1-2 minuutin ajan. Lisää sienet, ja jatka paistamista noin 3-4 minuuttia.
Lisää kaali, porkkana, tomaattimurska, kasvisliemi, soijakastike, viinietikka, mustapippuri ja chili. Sekoita. Anna keiton porista noin 20 minuuttia.
Lisää keittoon mukaan kurkku, retiisi ja vihreät (pakaste)pavut. Keitä vielä noin 10-20 minuutin ajan, kunnes kaali on pehmeää, mutta kasviksissa on vielä vähän rakennetta. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijakastiketta tai chiliä.
Nosta keitto pois liedeltä. Annostele keitto lautasille. Koristele lautaset lehtipersiljalla tai korianterilla juuri ennen tarjoilua.
Lisätietoa
Voit käyttää reseptiin myös tuoreita vihreitä papuja. Lisää ne silloin mukaan samaan aikaan kaalin kanssa.