Go Back
teksasin kaviaari
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Teksasin kaviaari

Raikas papusalaatti, joka maistuu grilliruoan tai nachojen kanssa.
Genre Salad
Keittiö Yhdysvaltalainen
Valmisteluun 10 minutes
4 hours
Annoksia 8 annosta

Ainekset

  • 1 litra esikeitettyjä mustasilmäpapuja tai kaksi tölkkiä papuja, ks. vihje alla.
  • 3 kevätsipulia silputtuna - voit korvata puolikkaalla punasipulilla
  • 4-5 oksaa korianteria vapaaehtoinen
  • 1-2 tuoretta chiliä pieneksi hienonnettuna, ilman siemeniä. Esimerkiksi jalapenoja.
  • 2 tomaattia kuutioituna, tai 1,5 dl tomaattimurskaa
  • 1 paprika kuutioituna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • rouhittua mustapippuria

Ohjeet

  • Valuta pavut hyvin.
  • Sekoita vihannekset kulhossa: pavut, kevätsipuli (tai punasipuli), korianteri, chili, tomaatit, paprika ja valkosipuli.
  • Sekoita seuraavaksi kastikeaineet pienessä lasipurkissaravistaen: oliiviöljy, limetin mehu ja juustokumina. Sekoita kastike vihannesten sekaan. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ainakin 4 tunnin ajan. Tarjoa kylmänä.

Lisätietoa

Mustasilmäpapuja on vähän huonosti saatavilla tölkeissä: korvaa ne kahden eri pavun yhdistelmällä. Esimerkiksi valkoiset pavut, mustat pavut ja kidneypavut sopivat hyvin tähän reseptiin. 
Voit korvata limettimehun etikalla (esim. punaviinietikka tai omenaviinietikka) tarvittaessa, n. 1 rkl.