Raikas papusalaatti, joka maistuu grilliruoan tai nachojen kanssa.
Genre Salad
Keittiö Yhdysvaltalainen
Valmisteluun 10 minutesminutes
4 hourshours
Annoksia 8annosta
Ainekset
1litraesikeitettyjä mustasilmäpapujatai kaksi tölkkiä papuja, ks. vihje alla.
3kevätsipuliasilputtuna - voit korvata puolikkaalla punasipulilla
4-5oksaakorianteriavapaaehtoinen
1-2tuoretta chiliäpieneksi hienonnettuna, ilman siemeniä. Esimerkiksi jalapenoja.
2tomaattiakuutioituna, tai 1,5 dl tomaattimurskaa
1paprikakuutioituna
3valkosipulinkynttähienonnettuna
2rkloliiviöljyä
1limetin mehu
1tl juustokuminaa
rouhittuamustapippuria
Ohjeet
Valuta pavut hyvin.
Sekoita vihannekset kulhossa: pavut, kevätsipuli (tai punasipuli), korianteri, chili, tomaatit, paprika ja valkosipuli.
Sekoita seuraavaksi kastikeaineet pienessä lasipurkissaravistaen: oliiviöljy, limetin mehu ja juustokumina. Sekoita kastike vihannesten sekaan. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ainakin 4 tunnin ajan. Tarjoa kylmänä.
Lisätietoa
Mustasilmäpapuja on vähän huonosti saatavilla tölkeissä: korvaa ne kahden eri pavun yhdistelmällä. Esimerkiksi valkoiset pavut, mustat pavut ja kidneypavut sopivat hyvin tähän reseptiin. Voit korvata limettimehun etikalla (esim. punaviinietikka tai omenaviinietikka) tarvittaessa, n. 1 rkl.