Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Täyteläinen tofudippikastike

Annoksia 2.5 dl

Ainekset

  • 250 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl chilikastiketta esim. sambal oelek, sriracha, kotitekoinen chilikastike
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 1,5 tl seesamiöljyä
  • 3 rkl ruokaöljyä

Ohjeet

  • Kuutioi tofua vähän pienemmäksi. Lisää aluksi kaikki muut ainekset paitsi ruokaäljy blenderiin ja anna koneen käydä hetki. Jos ainekset eivät meinaa sekoittua tahnaksi vaan jäävät muruksi, lisää mukaan ihan pieni määrä vettä, tyyliin 1-2 rkl.
  • Lisää ruokaäljy sitten mukaan blenderin yhä käydessä, norona jos se on mahdollista.
  • Tarkista maku - lisää chilikastiketta tarvittaessa jos tahna ei ole riittävän tulinen. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

  • Öljyn määrä voi olla 3 tai 4 rkl sen mukaan, miten täyteläistä tahnaa tahdot. Mulla 3 rkl riitti jo oikein hyvin - 4 rkl tekee tahnasta vielä vähän täyteläisemmän makuisen.
  • Olen tehnyt kastiketta myös mittaamalla kaikki ainekset kannuun ilman, että öljyä olisi valutettu hitaasti sekaan - hyvää tuli silläkin tavalla.
  • Tofu on ihannetapauksessa silken tofua - jos käytät todella kiinteää tofua (esim. jalotofun neutral -blokkia), voi olla hyvä lisätä joukkoon ruokalusikallinen tai pari vettä.
  • Chilikastikkeen maku vaikuttaa vahvasti lopputulokseen. Käytä siis chilikastiketta, josta itse pidät. Mä pidin paljon sekä srirachan että sezchuanilaisen chiliöljyn mausta tämän reseptin kanssa.