Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Talvinen tabbouleh-salaatti

Veriappelsiinia ja granaattiomenaa sisältävä talvinen salaatti
Valmisteluun 15 minutes
Liedellä 30 minutes
Aikaa yhteensä 45 minutes

Ainekset

  • 0,5 punasipulia hienonnettuna,
  • 200 g bulguria
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 0,5 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 150 g lehtikaalta tai pinaattia hienonnettuna, kovat osat poistettuna
  • 3 dl vuohenjuustoa tai fetajuustoa jos haluat - voit korvata myös punakaalisuikaleella
  • 1 dl oliiveja hienonnettuna
  • 2 tomaattia hienonnettuna
  • 4 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • 3-4 veriappelsiinia kuorittuna ja ohueksi suikaloituna.
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet

Ohjeet

  • Aloita laittamalla bulgur valmistumaan. Laita bulgur kattilaan ja lisää mukaan kiehuva vesi, kaneli, maustepippuri, 2 tl oliiviöljyä ja 0,25 tl suolaa. Kuumenna, kunnes vesi kiehuu. Peitä sen jälkeen kattila kannella ja jätä odottamaan 30 minuutiksi.
    Kun 30 minuuttia on kulunut, nosta kansi. Sekoita jyvät haarukalla ja lusikoi tarjoilulautaselle jäähtymään.
  • Bulgurin valmistumista odotellessasi valmistele kasvikset. Laita punasipuliviipaleet likoamaan lämpimään veteen.
  • Jos käytät lehtikaalta, laita lehtikaaliviipaleet kulhoon ja ripottele n. 1 tl suolaa päälle. Hiero se lehtien sekaan. Jätä lehtikaalikin odottamaan bulgurin valmistumista.
  • Kun bulgur on jäähtynyt riittävästi, kokoa salaatin ainekset sen päälle. Rouhi vielä vähän mustapippuria päälle. Voit valuttaa salaatinkastikkeen jo valmiiksi kasvisten päälle, tai antaa jokaiselle mahdollisuuden lisätä salaatinkastikkeen itse. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

  • Jos käytät quinoaa, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele se sitten siivilässä kylmällä vedellä. Kun se on vähän kuivahtanut, lisää mukaan oliiviöljy ja mausteet.