Veriappelsiinia ja granaattiomenaa sisältävä talvinen salaatti
Valmisteluun 15 minutesminutes
Liedellä 30 minutesminutes
Aikaa yhteensä 45 minutesminutes
Ainekset
0,5punasipuliahienonnettuna,
200gbulguria
2,5dlkiehuvaa vettä
0,5tljauhettua kanelia
0,5tljauhettua maustepippuria
1rkloliiviöljyä
150glehtikaalta tai pinaattiahienonnettuna, kovat osat poistettuna
3dlvuohenjuustoa tai fetajuustoajos haluat - voit korvata myös punakaalisuikaleella
1dloliivejahienonnettuna
2tomaattiahienonnettuna
4dllehtipersiljaahienonnettuna
2dltuoretta minttuahienonnettuna
3-4veriappelsiiniakuorittuna ja ohueksi suikaloituna.
puolikkaangranaattiomenan siemenet
Ohjeet
Aloita laittamalla bulgur valmistumaan. Laita bulgur kattilaan ja lisää mukaan kiehuva vesi, kaneli, maustepippuri, 2 tl oliiviöljyä ja 0,25 tl suolaa. Kuumenna, kunnes vesi kiehuu. Peitä sen jälkeen kattila kannella ja jätä odottamaan 30 minuutiksi. Kun 30 minuuttia on kulunut, nosta kansi. Sekoita jyvät haarukalla ja lusikoi tarjoilulautaselle jäähtymään.
Jos käytät lehtikaalta, laita lehtikaaliviipaleet kulhoon ja ripottele n. 1 tl suolaa päälle. Hiero se lehtien sekaan. Jätä lehtikaalikin odottamaan bulgurin valmistumista.
Kun bulgur on jäähtynyt riittävästi, kokoa salaatin ainekset sen päälle. Rouhi vielä vähän mustapippuria päälle. Voit valuttaa salaatinkastikkeen jo valmiiksi kasvisten päälle, tai antaa jokaiselle mahdollisuuden lisätä salaatinkastikkeen itse. Nosta tarjolle.
Lisätietoa
Jos käytät quinoaa, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan, ja huuhtele se sitten siivilässä kylmällä vedellä. Kun se on vähän kuivahtanut, lisää mukaan oliiviöljy ja mausteet.