Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Talviminestrone

Maukas keitto talviseen vuodenaikaan
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 porkkanaa kuutioituna
  • 2 sellerin vartta kuutioituna
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • 1/2 valkokaalta kuutioituna
  • 1 pieni purjo hienonnettuna
  • 5-7 perunaa (500 g) kuorittuna ja kuutioituna
  • 3-4 naurista (300 g)
  • 4-5 oksaa lehtipersiljaa jos on
  • 1 tölkki kikherneitä tai valkoisia papuja säästä myös neste
  • oliiviöljyä ja raastettua parmesania tarjoiluun - katso myös vihje

Ohjeet

  • Aloita kuullottamalla sipuli, porkkana ja selleri öljyssä. Paista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Lisää mukaan valkosipuli, timjami, laakerinlehti ja suola (2 tl). Jatka paistamista 5 minuuttia.
  • Lisää vesi mukaan.
  • Keitä kaali erikseen. Ota kattila ja laita se täyteen vettä. Mausta vesi suolalla (näppituntuman mukaan). Keitä kaalta vedessä kunnes se on läpikuultavaa.
  • Kun keiton vesi kiehuu, lisää joukkoon purjosipuli, perunat ja nauris. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.
  • Lisää joukkoon (valutettu) kaali, pavut, papujen tölkissä oleva neste ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia.
  • Nosta keitto pois liedeltä. Tarjoa suoraan lautasilta. Koristele jokainen annos oliiviöljyllä ja parmesanraasteella.

Lisätietoa

Pesto sopii erinomaisesti tarjottavaksi tämän keiton kanssa.