1tölkkikikherneitä tai valkoisia papujasäästä myös neste
oliiviöljyä ja raastettua parmesaniatarjoiluun - katso myös vihje
Ohjeet
Aloita kuullottamalla sipuli, porkkana ja selleri öljyssä. Paista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää mukaan valkosipuli, timjami, laakerinlehti ja suola (2 tl). Jatka paistamista 5 minuuttia.
Lisää vesi mukaan.
Keitä kaali erikseen. Ota kattila ja laita se täyteen vettä. Mausta vesi suolalla (näppituntuman mukaan). Keitä kaalta vedessä kunnes se on läpikuultavaa.
Kun keiton vesi kiehuu, lisää joukkoon purjosipuli, perunat ja nauris. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon (valutettu) kaali, pavut, papujen tölkissä oleva neste ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia.
Nosta keitto pois liedeltä. Tarjoa suoraan lautasilta. Koristele jokainen annos oliiviöljyllä ja parmesanraasteella.
Lisätietoa
Pesto sopii erinomaisesti tarjottavaksi tämän keiton kanssa.