Go Back
sienignocchit
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Syksyiset sienignocchit

Maukas ja nopea arki- ja juhlaruoka täynnä umamisia makuja. Miedoille sienille, esimerkiksi kantarelleille, tateille tai herkkusienille.

Ainekset

  • 1 pussi gnoccheja Esimerkiksi Rummo. Noin 500 grammaa.
  • n. 5 dl tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai herkkusieniä tai n. 2-3 dl pakastettuja sieniä
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa paloiteltuna ja noin 5 mm paksuisina viipaleina
  • 5-8 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3-4 oksaa lehtipersiljaa silputtuna
  • parmesaaniraastetta päälle, vapaaehtoinen tai korvaa vegaanisella parmesanilla (ks. alla)
  • 0,5-1 tl tryffeliöljyä vapaaehtoinen
  • n. 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Ohjeet

  • Paista keäskurpitsaa oliiviöljyssä, kunnes se on ruskistunut. Nosta sivuun.
  • Paista kantarelleja oliiviöljyssä (lisää halutessasi vähän voita mukaan). Lisää silputut valkosipulin kynnet ja suola. Paista, kunnes valkosipuli on kuullottunut. Nosta sivuun.
  • Paista gnoccheja öljyssä, kunnes niiden pinta on vähän ruskistunut ja ne ovat kypsiä. Voit vaihtoehtoisesti myös keittää ja valuttaa gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lisää paistetut kesäkurpitsat ja kantarellit gnocchien sekaan. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita.
  • Mausta gnocchipannu silputulla persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja halutessa tryffeliöljyllä.
  • Juuri ennen tarjoilua raasta päälle vähän parmesaania.

Lisätietoa

  • Reseptiin sopivat hyvin esimerkiksi kantarellit, herkkusienet tai tatit.
  • Resepti on vegaaninen, jos käytät vegaanista parmesania. Vegaanisen parmesanin teet sekoittamalla paahdettua, rouhittua pähkinää (esim. saksanpähkinä tai manteli) ja ravinnehiivaa noin 50%-50% -suhteella. 
  • Voit käyttää lehtipersiljan sijaan myös salviaa.