Maukas ja nopea arki- ja juhlaruoka täynnä umamisia makuja. Miedoille sienille, esimerkiksi kantarelleille, tateille tai herkkusienille.
Ainekset
1pussignoccheja Esimerkiksi Rummo. Noin 500 grammaa.
n. 5dltuoreita sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai herkkusieniätai n. 2-3 dl pakastettuja sieniä
1pienehkö kesäkurpitsapaloiteltuna ja noin 5 mm paksuisina viipaleina
5-8aurinkokuivattua tomaattiapilkottuna
2-3valkosipulinkynttä
3-4oksaalehtipersiljaasilputtuna
parmesaaniraastettapäälle, vapaaehtoinen tai korvaa vegaanisella parmesanilla (ks. alla)
0,5-1tltryffeliöljyävapaaehtoinen
n. 3rkloliiviöljyäpaistamiseen
Ohjeet
Paista keäskurpitsaa oliiviöljyssä, kunnes se on ruskistunut. Nosta sivuun.
Paista kantarelleja oliiviöljyssä (lisää halutessasi vähän voita mukaan). Lisää silputut valkosipulin kynnet ja suola. Paista, kunnes valkosipuli on kuullottunut. Nosta sivuun.
Paista gnoccheja öljyssä, kunnes niiden pinta on vähän ruskistunut ja ne ovat kypsiä. Voit vaihtoehtoisesti myös keittää ja valuttaa gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää paistetut kesäkurpitsat ja kantarellit gnocchien sekaan. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita.
Mausta gnocchipannu silputulla persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja halutessa tryffeliöljyllä.
Juuri ennen tarjoilua raasta päälle vähän parmesaania.
Lisätietoa
Reseptiin sopivat hyvin esimerkiksi kantarellit, herkkusienet tai tatit.
Resepti on vegaaninen, jos käytät vegaanista parmesania. Vegaanisen parmesanin teet sekoittamalla paahdettua, rouhittua pähkinää (esim. saksanpähkinä tai manteli) ja ravinnehiivaa noin 50%-50% -suhteella.