3salottisipuliahienonnettuna - tai 1 tavallinen sipuli
1kiinalainen yksikyntinen valkosipulikuorittuna ja hienonnettuna (tai tavallista valkosipulia 4-5 kynttä)
4cm pätkäinkivääriäraastettuna
2rklruokaöljyä
3rklkiinalaista doubanjiang-tahnaa
1rkltummaa misotahnaa
1rklfermentoituja mustia papujahuuhdeltuna
2rklsäilöttyjä chilejä (esim. jalapenot)korvaa chilimurskalla jos puuttuu
1rklsäilöttyjen chilien lientäkorvaa suolakurkkujen liemellä jos puuttuu
1rkljauhettua sichuaninpippureita
1rkljauhettua korianteria
1tljauhettua fenkolia
2rklkiinalaista riisiviiniä (Shaoxing)
1rklsichuanilaista chiliöljyä
½tlMSG-jauhettavapaaehtoinen
1tltummaa soijakastiketta
2rklvaaleaa soijakastiketta
2rklruskeaa sokeria (esim. demerara)
1rklhunajaatai ruskeaa sokeria, jos haluat kastikkeesta vegaanisen
1rklkalakastikettavapaaehtoinen, jätä pois jos haluat kastikkeesta vegaanisen
2rklseesamiöljyä
Ohjeet
Kuumenna öljy paistinpannussa, ja paahda siinä shalottisipulia, inkivääriä ja valkosipulia 3-4 minuutin ajan, kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi.
Lisää kaikki muut ainekset joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa ja kuplia keskilämmöllä noin 3 minuutin ajan.
Kauho tahna paistinpannulla korkeareunaiseen kulhoon. Ota sauvasekoitin, ja surauta sillä tahna tasaiseksi. Lusikoi tahna säilytysastiaan. (Voit käyttää tähän myös blenderiä.)
Lisätietoa
Kastike säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa, ja pakastimessa useita kuukausia.