Go Back
nuudelit maapähkinävoilla
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Seesaminuudelit Shanghain tyyliin (ma jiang miàn)

Maapähkinävoita sisältävä nopea nuudeliruoka

Ainekset

Seesamikastike

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 4 tl tahinia
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa

Tarjoiluun

  • 4 rkl chiliöljyä kotitekoista tai kaupan versiota
  • 1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • n. 1 tl suolaa
  • 200 g vehnänuudeleita kaksi kiekkoa
  • kasviksia, kuten kurkkua tai kevätsipulia vapaaehtoinen, koristeluun
  • paistettua tofua tai öljyssä paistettuja maapähkinöitä koristeluun, vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Jos olet paistamassa tofua tai maapähkinöitä annoksen päälle, aloita paistamalla ne öljyssä
  • Tee aluksi kastike sekoittamalla valkosipuli, tahini, seesamiöljy, maapähkinävoi, sokeri, soijakastike ja riisiviinietikka yhteen. Käytä keskikokoista kulhoa.
  • Sekoita chiliöljy ja soijakastike yhteen, ja jaa se kahteen nuudelikulhoon.
  • Kuumenna seuraavaksi noin litra vettä. Lisää n. 1 tl suolaa. Ota kiehuvaa vettä noin 4-5 ruokalusikallista ja sekoita se yhteen maapähkinävoikastikkeen kanssa. Tarkka määrä riippuu siitä, miten kuivaa käyttämäsi tahini ja maapähkinävoi on. Kastikkeen olisi hyvä olla juoksevaa, mutta ei ihan nestemäistä.
  • Keitä seuraavaksi nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän menee pari minuuttia. Nuudelit saavat jäädä aika rapeiksi. Valuta ne siivilässä.
  • Jos haluat sekoittaa nuudelin ja pähkinäkastikkeen yhteen, tee se nyt. Nostele nuudelit chiliöljyn päälle, Jos haluat pitää nuudelin ja kastikkeen erillään, nostele aluksi nuudelit kulhoihin ja sen jälkeen maapähkinävoi. Koristele kasviksilla ja tarjoa välittömästi. Sekoita kastike ja nuudelit kun alat syödä annosta.