Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Samgyeopsal soijarouheella (vegaaninen)

Korealainen kokoa se itse -ruoka herkullisella ssamjang-kastikkeella. 3-4 annosta.
Annoksia 4

Ainekset

Proteiini

  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 2 tl kasvisliemijauhetta

Seesamiöljyyn

  • 1,5 rkl seesamiöljyä
  • 0,5 tl hyvää merisuolaa (esim. Maldon)
  • 0,25 tl vastajauhettua mustapippuria

Ssamjang-kastike

  • 2 rkl korealaista doenjang-soijapaputahnaa
  • 1,5 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl vaahterasiirappia tai agavesiirappia
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

Tarjoiluun

  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 kevätsipuli Tai punasipuli. Ohueksi hienonnettuna
  • jäävuorisalaattia tarjoiluun
  • kimchiä tarjoiluun
  • keitettyä riisiä (esim. sushiriisiä) tarjoiluun

Ohjeet

  • Aloita laittamalla soijarouhe turpoamaan kuumaan veteen. Lisää kasvisliemijauhe mukaan ja sekoita hyvin. Jätä odottamaan.
  • Laita seuraavaksi riisi valmistumaan joko kattilaan tai riisinkeittimeen. Valitse riisin määrä syöjien mukaan.
  • Laita myös seesamikastike valmistautumaan. Sekoita seesamiöljy, suola ja reilu rouhaus mustapippuria yhteen pienessä kulhossa. Jätä odottamaan
  • Tee tämän jälkeen ssamjang-kastike sekoittamalla yhteen doenjang-tahna, gochujang-tahna, riisiviinietikka, seesamiöljy, vaahterasiirappi ja hienonnettu valkosipuli. Jätä odottamaan.
  • Paista seuraavaksi soijarouhe. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää turvonnut soijarouhe - loput vedestä saavat tulla mukaan. Paista, kunnes seos alkaa vähän ruskistua. Lisää ssamjang-kastike mukaan. Paista 2-3 minuuttia, kunnes kastike ja soijarouhe ovat sekoittuneet hyvin. Nosta pannu pois liedeltä ja lusikoi kulhoon.
  • Valmistele seuraavaksi loput ainekset. Irrota jäävuorisalaatista lehdet erilleen. Leikkaa isommat lehdet muutamaan osaan, suupalan kokoisiksi paloiksi. Salaatin lehtien määrän suhteen noudata omaa fiilistä. Jos määrä mietityttää, nosta jäävuorisalaattikerä kokoisena tarjolle.
  • Leikkaa kimchiä tarjolle pieneen kulhoon. Pilko toiseen kippoon ohueksi joko kevätsipulia tai punasipulia.
  • Nosta tarjolle erillisissä astioissa: riisi, proteiini, kimchi, sipuli, seesamiöljykastike sekä salaatinlehdet. Anna ruokailijoiden koota itse annoksensa pöydässä.

Lisätietoa

Vihje: Voit tarjota ssamjang-kastikkeen ja proteiinin myös erillisinä. Tämä on hyvä valinta erityisesti, jos käytät proteiinina paistettua tofua, valmiita soijasuikaleita tai vebab-suikaleita. 
Jos käytät kiinteämpää proteiinia, esimerkiksi paistettua tofua, tarjoiluehdotus on seuraava: dippaa proteiini seesamiöljyyn, ja lisää se sitten salaatinlehdelle yhdessä kimchin, riisin, sipulin ja ssamjang-kastikkeen kanssa. Muotoile salaatinlehdestä nyytti ja nauti.