Aloita keittämällä munat. Keitä munat koviksi, 10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Kun munat ovat keitetty, käytä niitä kylmässä vedessä ja kuori ne. Pilko pieniksi paloiksi.
Leikkaa lehtipersiljan lehdet valmiiksi tarjoilua varten.
Jos haluat keitosta silkkisemmän, voit kaltata tomaatit. Kiehauta vettä, vedä tomaattien päälle ristiviilto, ja käytä niitä kiehuvassa vedessä noin minuutin tai kahden ajan, kunnes niiden kuori alkaa vähän irrota. Kuivaa tomaatit ja kuori ne.
Pilko tomaatteja vähän pienemmäksi ja laita ne blenderiin. Leikkaa leivistä kuoret pois, ja lisää ne mukaan. Lisää blenderiin valkosipulinkynsi, murennettu leipä ja reilut puolet oliiviöljystä. Anna koneen käydä jonkin aikaa, kunnes keitto on kermainen. Lisää loput oliiviöljystä sekä sherryviinietikka, anna koneen käydä taas hetki. Lisää suola ja pippuri ja tarkista maku.
Laita keitto odottamaan kannuun ja nosta se jääkaappiin viilenemään, ihannetilanteessa noin tunniksi tai kahdeksi. Tarjoa pilkotun munan ja persiljan kanssa.
Lisätietoa
Voit lisätä keittoon pari jääkuutiota tarjoilun yhteydessä, jos on hyvin kuuma päivä.