Go Back
leipäsalaatti
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Ruokaisa kikherne-panzanella

Kesäinen italialainen ruoka hetkiin, kun kaapissa on vanhenevaa leipää ja pari tomaattia.

Ainekset

  • 3-4 isoa viipaletta leipää tai 3 kotitekoista sämpylää
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen
  • n. 230 g kikherneitä tölkistä valutettuna
  • 1 purkki artisokan sydämiä öljyssä tai hyvälaatuisia aurinkokuivattuja tomaatteja 4-5 kpl
  • 3 tomaattia kuutioituna
  • 1 grillattu säilykepaprika, kuutioituna ei pakollinen - ks. muita ideoita alta.

Salaattikastike

  • 0,5-1 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puoli kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
  • puoli kourallista basilikanlehtiä isommat lehdet revittynä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen, oman maun mukaan

Ohjeet

  • Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla oliiviöljyssä ja mausta oreganolla. Kun leipä on ruskistunut, mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria. Jätä sivuun odottamaan.
  • Valuta öljy pois säilykeartisokista. Jos artisokat ovat kokonaisia, tee niistä vähän pienempiä lohkoja tai viipaleita. Jos käytät aurinkokuivattuja tomaatteja, silppua ne vähän pienemmiksi.
  • Lisää kulhoon kikherneet, artisokat, tomaatit ja grillattu paprika (jos käytät sitä). Purista päälle puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehu (koosta ja mehukkuudesta riippuen). Lisää krutongit ja sen jälkeen oliiviöljy ja tuoreyrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta tarjolle.

Lisätietoa

  • Voit laittaa tähän muitakin kasviksia, esimerkiksi pinaattia, rucolaa tai kurkkua.
  • Aurinkokuivatun tomaatin tai artisokan voi korvata myös oliiveilla tai kapriksella.
  • Tuoreyrteissäkin kannattaa hyödyntää sitä, mitä tarjolla on: varsinkin tuore minttu sopii tähän erinomaisesti. 
  • Voit korvata sitruunamehun yhdellä ruokalusikallisella punaviinietikkaa.