1grillattu säilykepaprika, kuutioitunaei pakollinen - ks. muita ideoita alta.
Salaattikastike
0,5-1sitruunan mehu
2rkloliiviöljyä
puolikourallistalehtipersiljaahienonnettuna
puoli kourallistabasilikanlehtiäisommat lehdet revittynä
suolaa ja pippuriamaustamiseen, oman maun mukaan
Ohjeet
Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla oliiviöljyssä ja mausta oreganolla. Kun leipä on ruskistunut, mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria. Jätä sivuun odottamaan.
Valuta öljy pois säilykeartisokista. Jos artisokat ovat kokonaisia, tee niistä vähän pienempiä lohkoja tai viipaleita. Jos käytät aurinkokuivattuja tomaatteja, silppua ne vähän pienemmiksi.
Lisää kulhoon kikherneet, artisokat, tomaatit ja grillattu paprika (jos käytät sitä). Purista päälle puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehu (koosta ja mehukkuudesta riippuen). Lisää krutongit ja sen jälkeen oliiviöljy ja tuoreyrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta tarjolle.
Lisätietoa
Voit laittaa tähän muitakin kasviksia, esimerkiksi pinaattia, rucolaa tai kurkkua.
Aurinkokuivatun tomaatin tai artisokan voi korvata myös oliiveilla tai kapriksella.
Tuoreyrteissäkin kannattaa hyödyntää sitä, mitä tarjolla on: varsinkin tuore minttu sopii tähän erinomaisesti.
Voit korvata sitruunamehun yhdellä ruokalusikallisella punaviinietikkaa.