Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Raikas sitruunaruoho-riisinuudelisalaatti

Helppo kesäinen nuudelisalaatti
Aikaa yhteensä 30 minutes
Annoksia 2

Ainekset

Soijapalat

  • 3 dl soijapaloja (kuivattuja)
  • 5 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 1 rkl kasvisliemijauhetta

Sitruunaruoho-lime -salaattikastike

  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 sitruunaruohoa, kovat osat poistettuna hienonnettuna
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1,5 limetin mehu tai 2,5:n, koosta ja fiiliksestä riippuen
  • 2 rkl kalakastiketta

Salaatin muut ainekset

  • 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 0,5 limetin mehu
  • 120 g riisinuudeleita
  • kourallinen yrttejä, kuten korianteria tai minttua tai basilikaa jos on
  • 5-6 salaatinlehteä, kuten jäävuorisalaattia
  • 1 punainen chili hienonnettuna - ilman siemeniä jos et halua tulisuutta
  • 1 porkkana hienonnettuna tulitikun kokoisiksi
  • puolikas kurkku keskiosa postettuna, ohuina tikkuina
  • puolikas paprika viipaloituna ohuiksi tikuiksi
  • 1 dl ituja vapaaehtoinen

Ohjeet

  • Aloita laittamalla soijapalat turpoamaan kuumaan veteen. Lisää kasvisliemijauhe ja sekoita. Jätä odottamaan.
  • Tee seuraavaksi salaattikastike. Sekoita kaikki kastikeainekset yhteen. Voit hienontaa aineksia vielä vähän pienemmäksi joko morttelissa tai maustemyllyssä, jotta saat kastikkeesta tarpeeksi hienojakoisen.
  • Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kun nuudelit ovat valmiita, valuta ne siivilässä. Lisää vähän kylmää vettä päälle, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa. Valuta hyvin.
  • Paista seuraavaksi soijapalat. Valuta aluksi soijapaloista neste pois. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää soijapalat ja kuumenna niitä. Lisää kalakastike, sokeri ja limetin mehu. Jatka paistamista 3-4 minuuttia, kunnes soijapalat ovat saaneet vähän ruskettunutta pintaa. Nosta pois liedeltä.
  • Viipaloi seuraavaksi kasvikset ja silppua yrtit haluamasi kokoisiksi.
  • Kasaa salaatit joko kulhoihin tai tarjoilulautaselle. Kauho nuudelit kulhon pohjalle. Asettele soijapalat, yrtit, salaatti, porkkana, kurkku, paprika, idut ja chili sektoreittain lautaselle. Tarjoa salaattikastike vierellä erillisessä kulhossa.

Lisätietoa

Voit korvata soijapalat esimerkiksi paistetulla tofulla tai tempehillä. Jos haluat, mausta niitä paistaessa muutamalla ruokalusikallisella kecap manis -kastiketta.