Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

(Pseudo-)ranskalainen sipulidippi (vegaaninen)

Pehmeä dippikastike, jossa maistuvat paahdetut sipulit
Genre dippikastikkeet
Valmisteluun 10 minutes
Liedellä 30 minutes
Uunin lämmitys ja sipulin jäähtyminen 15 minutes

Ainekset

  • nippu kevät- tai kesäsipuleita Vähintään 4, maksimissaan 8-10
  • ruokaöljyä n. 1 rkl
  • 1 prk vegaanista tuorejuustoa Esim. Oatlyn maustamaton tuorejuusto
  • 1 tl mietoa chilikastiketta Esim. Frank's Hot Sauce, kaksi reipasta ravistusta
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori
  • pieni ripaus suolaa

Ohjeet

  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Voitele sipulit öljyllä. Itse lorautan yleensä vähän öljyä kasvisten päälle ja sekoittelen ne käsin. Nosta sipulit asiaan ja astia uuniin, noin puoleksi tunniksi. Jos haluat, säästä pieni pätkä yhdestä kevätsipulin varresta koristeluun.
  • Ota sipulit uunista kun ne ovat saaneet vähän ruskeaa väriä, mutta yleistunnelma ei ole vielä pelkkää hiiltä. Anna niiden jäähtyä hetki.
  • Pese odotellessasi sitruuna. Käytä juuresharjaa saadaksesi mahdollisimman paljon päällä olevasta vahasta pois. Raasta sitruunan kuori. Varo, ettet tule raastaneeksi mukaan valkeaa osaa.
  • Kun sipulit ovat vähän viilenneet, lisää ne tehosekoittimeen tuorejuuston, sitruunankuoriraasteen, chilikastikkeen, sokerin ja suolan kanssa. Anna käydä kunnes seos on tasainen.
  • Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa lisää sokeria tai suolaa. Koristele halutessasi hienonnetulla tuoresipulilla.
    Nosta tarjolle tai jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Lisätietoa

Sipulien paahtaminen kannattaa tehdä silloin, kun on muutenkin tekemässä uunissa ruokaa.
Voit käyttää reseptiin myös tavallisia valkoisia sipuleita.